h

Nieuws uit 2011

22 december 2011

Volgende stap richting linkse samenwerking, 14 januari Nijmegen

De samenwerking op links is geen sinecure. Het werken aan die samenwerking is het best te vergelijken met het bouwen van een kathedraal met legosteentjes. We bouwen vrolijk en optimistisch door. Als SP zijn we ons ervan bewust dat samenwerking noodzakelijk is. Willen we ooit een echt en geloofwaardig alternatief vormen voor de rechtse politiek van VVD, CDA en PVV dan is samenwerking een must. Bij verschillende gelegenheden hebben we al samen opgetrokken, recentelijk nog bij de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees verder
20 december 2011

Uh... wethouders staan jullie niet bij de verkeerde partij?

Zaterdag 17 december was het weer zover. De SP stond op de Plaats om de burger om hun mening te vragen. Dit keer wilde we weten hoe de inwoners van IJsselstein over het toekomstige parkeerbeleid denken. We hadden de dagen daarvoor in de wijken, waar parkeervergunningen gaan worden ingevoerd, flyers in de bus gedaan om specifiek deze bewoners te vragen om zaterdagmiddag naar ons toe te komen. Vanaf 13:00 uur kwamen mensen bewust naar ons toe om te vertellen wat ze ervan vinden dat in hun wijk parkeervergunningen gaan komen. Ook de mensen die net buiten deze wijken wonen wisten ons te vinden om hun verontrusting uit te spreken dat de kans groot is dat iedereen dan in hun wijken hun auto gaan parkeren. Heeft iemand daar wel rekening mee gehouden?

Lees verder
12 december 2011

Armoede Werkt Niet! Verslag 2e editie

Met de bus togen een aantal leden van de afdelingen Nieuwegein en IJsselstein naar de manifestatie Armoede Werkt Niet. Het was druk, tussen de 6 en 7 duizend mensen. De bijeenkomst was gezellig en de mensen waren strijdbaar. Leden van de SP, PvdA, FNV, Abvakabo en diverse organisaties van gehandicapten en ouders van kinderen met een beperking waren met bussen naar 's-Hertogenbosch gekomen.

Lees verder
12 december 2011

Wie betaalt de Kasteeltuin?

De SP verdacht de gemeentelijke Werkgroep Kasteeltoren ervan een professioneel bureau opdracht te hebben gegeven tot het schrijven van een rapport over de toekomst van het braakliggende terrein rondom de kasteeltoren. Dat bleek niet het geval te zijn. Onze complimenten gaan uit naar de samenstellers van het document dat van een uitstekende kwaliteit is. Het uitgangspunt is geweldig, een waardevolle toevoeging aan de historische identiteit van IJsselstein. Belangrijke vraag voor de SP is echter: wie draagt de kosten voor de ontwikkeling van het omliggende terrein dat getransformeerd moet worden tot een stadspark / kasteeltuin?

Lees verder
5 december 2011

Maak een vuist! Manifestatie Den Bosch 10 december

Kom naar de manifestatie in Den Bosch 10 december om samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking! De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning.

Lees verder
5 december 2011

Wat vindt u van het parkeerbeleid in IJsselstein?

Zaterdag 17 december staan SPers op de Plaats voor het Oude Stadhuis om aan bewoners van en ondernemers in IJsselstein te vragen wat zij vinden van het parkeerbeleid in IJsselstein en m.n. het parkeerbeleid in en rondom de binnenstad. Wat vindt u van de nieuwe plannen van de gemeente?

Lees verder

Pagina's

U bent hier