h

Nieuws uit 2010

26 december 2010

Met de kont tegen de kribbe

Veel mensen lezen deze dagen weer eens het beroemdste geboorteverhaal aller tijden. Ikzelf vier de kerst met een ontbijt van beschuit met blauwe muisjes. Het verhaal van de geboorte van Jezus, of je dat nu letterlijk of figuurlijk leest, is voor veel mensen een bron van hoop voor een betere toekomst. Het is het verhaal van barmhartigheid, warmte en liefde voor het kind.

Lees verder
21 december 2010

Reactie van de SP op Keuzes Maken

Tijdens de raadsvergadering van 16 december stond het collegeprogramma “Keuzes Maken” op de agenda. SP-fractievoorzitter Joop van Well uitte forse kritiek op dat programma en kwam met verschillende alternatieven en amendementen. Hieronder zijn bijdrage aan het debat.

Lees verder
16 december 2010

Voorkom dat IJsselstein in tweeën splijt

Zaterdag 18 december staat de SP op de Plaats in IJsselstein van 13:00-15:00 uur om met jouw hulp te voorkomen dat Nederland en ook IJsselstein in tweeën splijt. Stel een daad en teken de ledenwerffolder!

Lees verder
27 november 2010

Manifestatie “Armoede werkt niet” groot succes

Met bussenvol waren ze komen: ruim 1500 mensen uit het hele land reisden vandaag naar Den Bosch gekomen om te protesteren tegen de plannen van het kabinet Rutte voor de bezuinigingen op WSW, Wajong en WWB. Zo´n 40 IJsselsteiners en Nieuwegeiners waren erbij, waaronder een grote groep mensen die werkzaam zijn bij SW-bedrijven. Afdelingsvoorzitter Hasan Inekci van de Nieuwegeinse SP bestuurde onze bus.

Lees verder
24 november 2010

Bijdrage SP aan de Algemene Beschouwingen

Op 11 november was de gemeenteraad bijeen voor de Algemene beschouwingen. Daarbij gaf politiek IJsselstrein haar commentaar op de begroting voor 2011. Voor de SP werd dat gedaan door fractievoorzitter Joop van Well. Naast kritiek op de bezuinigingsplannen kwam de SP met diverse alternatieven en diende verschillende moties in.

Lees verder
17 november 2010

Nederland schreeuwt om cultuur

Het kabinet Rutte zet het mes in kunst en cultuur en doet dat willekeurig en snoeihard. Daarom laat Nederland op 20 november van zich horen: NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR! Utrecht schreeuwt mee en pakt groots uit om 14.00 uur met een massaal orkest op de Neude, gepresenteerd door Joris Linssen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier