h

Nieuws uit 2015

10 december 2015

Inzameling voor Voedselbank zaterdag 19 dec.

Op zaterdag 19 december, tussen 10:00 en 16:00, organiseert de SP IJsselstein een inzameling voor de Voedselbank bij de JUMBO op Achterveld.

Lees verder
10 juli 2015

Kinderen op weg naar een mooie toekomst

Kinderen die in armoede leven hebben het zwaar. Wist u bijvoorbeeld dat er gemiddeld tien gezinnen per school in IJsselstein gebruik maken van de schuldhulpverlening. Er zijn kinderen die zonder ontbijt naar school komen omdat hun ouders het geld niet hebben om hierin te voorzien.

Lees verder
11 juni 2015

Decentralisatie: het verhaal van de reus en de muis

Het is inmiddels ruim vijf maanden geleden dat zorg in handen kwam van de gemeenten. Terwijl ik de raadsvergadering aan het voorbereiden ben kijk ik met een schuin oog naar de tv. Op de tv is het debat bezig met Staatssecretaris van Rijn die zich moet verantwoorden voor de chaos met de PGB’s.  Ik merk dat ik me verschrikkelijk zit te ergeren aan de houding van de Staatssecretaris en de opstelling hierin door verschillende partijen.  Hoe kun je aan je kiezers uitleggen dat je jezelf toch echt heel erg goed vindt en dat er geen vuiltje aan de lucht is. Hoe kan het dan dat we zoveel verhalen voorbij zien komen van mensen die hun huur al maanden niet kunnen betalen en  geen flauw idee meer hebben hoe ze aan eten moeten komen. Wie zit er nu fabels te verkondigen?

Lees verder
23 mei 2015

Plannen voor alternatief parkeerbeleid

De SP IJsselstein is in samenwerking met de LDIJ voornemens een voorstel in te dienen voor een nieuw parkeerbeleid. De LDIJ heeft de opzet gemaakt, de SP heeft deze voorzien van aanvullingen en commentaar. Uiteindelijk zijn er verschillende varianten ter doorrekening ingediend bij de ambtenarij.

Lees verder
20 april 2015

Bestrijding Vandalisme en Overlast

Door de SP is in de vergadering van het Cluster Bestuur op 16 april 2015 voor de tweede keer het onderwerp vandalisme op de agenda gezet. De eerste keer in 2010 en nu dus voor de tweede keer. De SP weigert te accepteren dat we concluderen dat er aan de aanpak niets te verbeteren is. Koste wat het kost moet het vandalisme en de overlast afnemen. Dat zijn we aan de omwonenden van de wegen het centrum uit verplicht en daar wil de SP alles voor doen. Zie ook de bijgevoegde oplegnotitie onder dit bericht.

Lees verder
11 april 2015

Plannen voor de binnenstad nog wel actueel?

“Van alle kanten komt informatie naar ons toe over het veranderende landschap op winkel gebied. Het internet winkelen is enorm in opkomst. De leegstand neemt ook grote proporties aan. Het winkelen verandert van karakter. Het funshoppen neemt toe ten koste van de kopende shopper. Helaas (of gelukkig) hoort IJsselstein daar niet bij. Maar ervan leren kunnen wij wel, want wij staan op het punt het centrum aan te pakken. Deze plannen zijn ontwikkeld in een tijd dat het economisch goed ging. Maar dat is niet meer zo."

Lees verder

Pagina's

U bent hier