h

Nieuws van de afdeling

10 februari 2018

Actie tegen gaswinning in Groene Hart

Op zaterdag 17 februari voeren betrokken inwoners en de SP actie tegen gaswinning in het Groene Hart. Op het Kerkplein in Woerden zal een manifestatie plaats vinden tussen 13:00 en 15:00. Daarnaast worden ansichtkaarten met liefdeswensen aangeboden aan Vermilion Energy. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zal Woerden aanwezig zijn. Zij zegt: ‘Als Vermilion van de inwoners houdt, dat boort ze niet naar gas.’

Lees verder
11 oktober 2017

SP met regio in actie tegen gaswinning in het Groene Hart

In het kader van de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ organiseert de SP op 28 oktober in Woerden, Bodegraven en Gouda een bustour samen met de lokale SP afdelingen. Tijdens deze bustour onder leiding van SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn (waar Bodegraven onder valt) en sympathisanten drie wijken in trekken om de bevolking daar op de hoogte te stellen van de plannen van Vermilion Energy om gas te winnen binnen en rondom hun gemeente. Om de actie verder kracht bij te zetten zullen de wethouders van deze drie gemeenten en gedeputeerden van de provincies Zuid-Holland en Utrecht gevraagd worden om het manifest tegen gaswinning in het Groene Hart te tekenen. Op dit moment kunnen de plannen van Vermilion Energy namelijk nog een halt toe geroepen worden. Daarnaast wil de SP dat er een afbouwplan komt voor het gas en een energietransitie, die betaalbaar is voor elke portemonnee. Dit alles gebeurt in het bredere kader van de strijd tegen de gaswinning in Nederland.

Lees verder
4 oktober 2017

SP fractieleden opgestapt

Op 22 september hebben Joop van Well en Helga Boterman hun lidmaatschap van de SP beëindigd en zijn uit de fractie gestapt, de SP-afdeling verbluft achterlatend.

Lees verder
22 september 2017

Politiek gewin of het belang van de stad: waar gaat het nu om?

Op de raadsvergadering van 21 september stond de coalitie van SP, D66, GL een motie van wantrouwen te wachten. Dat was al weken geleden door de LDIJ aangekondigd, nadat de wethouder van het CDA was opgestapt. Aanleiding voor die motie waren de perikelen rond de samenwerking met Montfoort, waar vorige colleges voor verantwoordelijk zijn, maar waarvan de schuld nu in de schoenen van dit college wordt geschoven.

Lees verder
1 september 2017

Vertrek CDA onverantwoord en onbegrijpelijk

De coalitie van IJsselstein vernam donderdag 31 augustus om 20.00 uur
dat het CDA met onmiddellijke ingang uit de coalitie stapt en dat
wethouder Van den Berg zijn portefeuille ter beschikking stelt.
Lees verder
21 maart 2017

Nieuwe SP wethouder in IJsselstein

De SP zal op de raadsvergadering van 6 april Chris Baerveldt voordragen als wethouder van IJsselstein. Hij wordt o.a. verantwoordelijk voor de WMO, wijkgericht werken, IJsselveld-Oost, verbouwing stadhuis, integratie en opvang statushouders. Een van de belangrijkste speerpunten zal zijn om de huishoudelijk hulp bij de thuiszorg weer op een normaal niveau te brengen. Een ander is de bestrijding van armoede voor kinderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier