h

Nieuws uit 2014

21 december 2014

SP motie unaniem aangenomen

Foto: SP

Op 18 december was de laatste raadsvergadering van het jaar 2014. In deze vergadering heeft de SP een motie ingediend om alleenstaande ouders te compenseren voor het inkomensverlies dat zij gaan lijden in 2015. Door een (landelijke) wijziging in de regels omtrent de inkomenstoeslag zou een alleenstaande ouder die in de bijstand zit en één kind thuis heeft wonen er maandelijks Euro 15,11 op achteruitgaan. Dankzij de SP motie, die mede werd ingediend door PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en CDA, zullen deze ouders worden gecompenseerd in hun inkomen. Uiteindelijk werd de motie unaniem aangenomen.

Lees verder
14 december 2014

Inzameling kerstpakketten voor Voedselbank

Op zaterdag 20 december, tussen 10:00 en 13:00 organiseert de SP IJsselstein een inzameling van (delen van) kerstpakketten en artikelen voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein bij twee supermarkten die hieraan hun medewerking verlenen: de PLUS in Zenderpark en de C1000 op Achterveld.

Lees verder
30 november 2014

Succesvolle eerste inzameling

Zaterdag 29 november heeft de SP een inzameling gehouden voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Van 10:00 tot 15:00 stonden SPers bij de PLUS Zenderpark en de C1000 Achterveld om boodschappenlijstjes uit te delen met artikelen die de Voedselbank cliënten goed kunnen gebruiken. Uiteindelijk werden er veertig kratten met meer dan duizend artikelen overgedragen aan de Voedselbank.

Lees verder
22 november 2014

Wijziging omvorming openbare ruimte

Tijdens de raadsvergadering van 18 november werd de omvorming van de openbare ruimte besproken. Het aangepaste plan, dat was opgesteld in samenwerking met het Groen Platform IJsselstein, riep bij ons vele vragen op. Naar aanleiding van deze vragen (en opmerkingen) zijn er verschillende aanpassingen gemaakt in het plan.

Lees verder
16 november 2014

Inzameling voor Voedselbank

 
---------------  UPDATE  19-11-2014  ---------------

Op zaterdag 29 november, tussen 10:00 en 15:00 organiseert de SP IJsselstein een voedselinzameling voor de Voedselbank bij 2 winkelcentra in IJsselstein: de PLUS in Zenderpark en de C1000 op Achterveld. Wij hopen dat u ook bij wilt dragen.

Lees verder
9 november 2014

Tot ziens betaalbare woningen, hallo villa’s!

Op donderdag 6 november werden in de gemeenteraad van IJsselstein de algemene beschouwingen gehouden. Tijdens deze beschouwingen heeft de SP, gesteund door PvdA en GroenLinks, een motie ingediend om de bouw van 12 villa’s aan de Floridalaan te heroverwegen. De motie heeft het niet gehaald. Onbegrijpelijk aangezien er op dit moment totaal geen behoefte is aan villa’s in IJsselstein maar wel een grote behoefte aan sociale huur- en seniorenwoningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier