h

Blog

18 juli 2017

SP in de raad na 2018?

Getriggerd door een bericht in het AD van 13 juli 2017 ben ik aan het denken geslagen. Allerlei vragen kwamen boven. Wat betekent het voor IJsselstein als de SP NIET mee gaat doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018? Wie zorgt ervoor dat het denken in IJsselstein niet alleen maar gaat over economie en dure huizen bouwen? Wie komt er op voor de ouderen die thuishulp nodig hebben? Wie zorgt ervoor dat de lage inkomens de ondersteuning krijgen die zij verdienen?

Lees verder
9 mei 2017

Zijn wij, de Nederlanders, te lief?

Al jaren verbaas ik mij over de houding van “De Nederlander” t.o.v. van alle veranderingen in social-economisch opzicht. De zorg wordt voor veel Nederlanders te duur. De lonen stijgen niet of nauwelijks terwijl de winsten van de bedrijven sterk toenemen. De werkloosheid daalt heel langzaam terwijl het robotisme toeneemt. Oftewel nogal wat redenen om boos te zijn en de straat op te gaan. Zelfs de dag van de arbeid gaat aan Nederland voorbij.

Lees verder
9 mei 2017

Wordt Nederland een tweede Gataca?

Kent U de film Gataca? Neen, jammer want hij is zeker de moeite waard. In deze film wordt een maatschappij geschetst waarin een zeer zware tweedeling is tussen de mensen met het juiste DNA en de mensen met het “verkeerde”. Bij de geboorte wordt DNA afgenomen en wordt de categorie waarin het kind komt vastgesteld. Alleen de mensen met goede eigenschappen dankzij hun DNA krijgen alle privileges en leven in een hemel. De rest wordt afgedankt en leven in “een hel”.

Lees verder
26 januari 2017

Aftreden wethouder

SP IJsselstein betreurt het aftreden van wethouder dhr. H. Veldhuijsen.

Het dossier UW samenwerking kent alleen maar verliezers. Er is te laat ingegrepen om de problemen bij de kern aan te pakken waardoor de chaos op het eind zo groot was dat het alleen nog opgelost kan worden met grote bedragen geld.

Lees verder
15 september 2016

It’s the economy, stupid!!!???

Huiskamervraag: Wie zei dit ook alweer en tegen wie? Maar wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld? Jesse Klaver van GL heeft dit prachtig onder woorden gebracht: “Het gaat alleen nog maar over de economie; geld, groeicijfers en het belang van het kapitaal in de resultaten van de bedrijven.

Lees verder
2 februari 2016

Testosteronbommen?

Al heel wat jaren verbaas ik mij over de toon van het islamdebat. In het begin dacht ik dat die toon door o.a. Wilders werd aangeslagen omdat hij Israël tegen de Palestijnen wilde beschermen. Dat is nog steeds zo, denk ik, maar hij is erin doorgeslagen. Jammer, omdat hierdoor de toon verkeerd is en er daardoor van integratie geen spráke meer kan zijn. Hiervoor is de polarisatie te ver doorgeslagen.

Lees verder
22 januari 2016

Dat kan toch niet waar zijn?

Heeft u dat ook wel eens dat u zich afvraagt hoe het mogelijk is dat er zoveel ellende op één krantenpagina kan staan? Dat overkwam mij toen ik pagina 5 van het Zenderstreeknieuws van 20 januari opensloeg. Bovenaan het artikel “Ondernemers woedend over afwijzing nieuw parkeerplan” met daaronder een grote advertentie van Provides met appartementen te koop (200.000 euro) en te huur voor 795 euro.

Lees verder
9 november 2015

Gevolg van het afbraakbeleid?

Het lijkt wel alsof een groot deel van het Nederlandse volk in opstand komt tegen de plannen van Rutte c.s. om asielzoekers in veel plaatsen op te vangen. Ook op internet zijn veel schotschriften over de aanpak te lezen. De weerstand wordt voornamelijk verwoord door te kijken naar wat zij (de asielzoekers) wel en wij niet krijgen. Is dat het gevolg van het afbraakbeleid door de kabinetten in deze eeuw?

Lees verder
20 september 2015

Raad weer buiten spel

Niet voor de eerste keer zijn wij als raadsleden finaal buitenspel gezet. De wethouder heeft ons maanden een worst voorgehouden die op het laatst totaal opgegeten was door Ja de wethouder zelf.

Lees verder
30 juli 2015

USP, een Zegen of een Zonde?

Het is nu vakantietijd. Eindelijk en gelukkig. Het was me het jaartje wel; veel gedoe met het afscheid van de oude burgemeester, met het vinden van de interim en daarna de nieuwe burgemeester  en last but not least het afscheid van de heer Leutscher.  De schoolvakantie is ook de tijd van het zomerreces. Oftewel even geen politiek bedrijven. Maar, staan dan alle processen stil? Eigenlijk niet.
Zo’n doorlopend proces is het terugwinnen van de controle door de raad over de GR’en van IJsselstein. Daar is en zal nog veel over te doen zijn. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier