h

Nieuws uit 2016

21 november 2016

De EERSTE winst dankzij Trump

De gebeurtenissen deze week hebben een onmogelijk geacht gevolg, (ook) in Nederland wordt voor de eerste keer geluisterd naar  de ontevreden mensen uit de midden en lage inkomens. Door een misrekening van het Clinton kamp heeft Trump gewonnen en heeft de ontevreden mens   (de nieuwe mens, homo incontentus)een luisterend oor  gekregen. Voor de USA is het te laat. En voor Nederland en de rest van Europa?

Lees verder
4 november 2016

Het gemiddelde is de vijand van het individu.

De laatste jaren woedt er een discussie over de houdbaarheid van de pensioenen en de noodzaak om het stelsel te veranderen (zie ook VK van 31 oktober). Wat op dit moment geldt, is de levensverwachting van ons mensen.  Als deze toeneemt dan moet de AOW-gerechtigde leeftijd ook omhoog. Maar is dat wel een eerlijk uitgangspunt? Ik denk van niet.

Lees verder
19 oktober 2016

Een dubbel eigen risico? Het moet toch niet gekker worden.

Brief aan de heer San Oei, orthopedisch chirurg. In de Volkskrant van woensdag 19 oktober ’16 schrijft hij dat er een dubbel Eigen Risico moet komen. Dit omdat er teveel gebruik wordt gemaakt van die mogelijkheid en daardoor de zorgkosten véél te hoog worden. Dus een dubbel eigen risico voorkomt een second opinion. Echt?

Lees verder
10 oktober 2016

Achteraf gelijk krijgen, is dat fijn?

De SP wordt nog wel eens verweten dat het TEGEN stemt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Dat is een stempel op ons vanuit het verleden. Jan Marijnissen heeft ooit een boek geschreven met als titel “Tegenstemmen”. Inmiddels weet iedereen dat wij net zo constructief denken en handelen als iedere andere partij.

Lees verder
2 september 2016

Algemene beschouwingen 2016

Beste collegae van de raad, mensen op de tribune en alle mensen die thuis zitten te luisteren. 
In 1982 zong Prince een lied over 1999. In 1991 zong Melissa Etheridge een lied over 2001. Melissa zong onder andere:

I've been talking
Talking to the maker
Of the compromise
You shouldn't look surprised
Wake me up when we hit 2001
Lees verder
16 juni 2016

Emile Roemer bezoekt SP Nieuwegein

Foto: SP

De Nieuwegeinse SP zit dit jaar precies 10 jaar in de gemeenteraad. De afdeling geeft daarom een bescheiden feestje en is er trots op dat dat speciaal zal worden opgeluisterd door Emile Roemer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier