h

Start Meldpunt Zorg

13 januari 2015

Start Meldpunt Zorg

Foto: SP

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de WMO, de Jeugdzorg en de uitvoering van de Participatiewet. Dit betekent dat er voor mensen die zorg nodig hebben veel gaat veranderen. Er is in IJsselstein hard gewerkt om deze vanuit het Rijk opgelegde veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. De SP heeft tijdens dit proces een uiterst kritische en oplettende houding aangenomen.

In IJsselstein zijn er binnen zorginstellingen als (bijvoorbeeld) Ewoud vele contracten voor thuishulpen niet verlengd. Onze steun en solidariteit gaat uit naar allen die door deze ontwikkelingen hun baan zijn kwijtgeraakt. Een belangrijke vraag voor de SP is of dit niet leidt tot een verminderd zorgaanbod van een lagere kwaliteit.

Een andere vraag is of zorgbehoevenden daadwerkelijk de zorg krijgen of behouden die zij nodig hebben. Omdat niet duidelijk is hoe de ontwikkelingen in de zorg gaan uitpakken heeft de SP IJsselstein een meldpunt opgezet waar klachten, suggesties ter verbetering en persoonlijke verhalen gemeld kunnen worden. Zowel zorgbehoevenden als zorgverleners kunnen hier een melding doen.

SP gemeenteraadslid Helga Boterman: “Iedereen die zorg nodig heeft moet van voldoende zorg verzekerd zijn, zonder uitzonderingen. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan en daar moeten wij van leren. Daarom heeft de SP een zorgmeldpunt opgestart waar mensen die direct met de zorg te maken hebben hun verhaal kwijt kunnen.” 

De reacties die binnenkomen op het meldpunt zullen door de SP worden gebruikt om te inventariseren hoe de zorg zich ontwikkelt in IJsselstein. Klachten en suggesties worden doorgegeven aan het college zodat er snel actie kan worden ondernomen. Reageren kan zowel met naam als anoniem.

Het webadres van het meldpunt is: http://ijsselstein.sp.nl/form/zorgmeldpunt 

Er kan ook gebeld worden met de SP Hulpdienst, iedere doordeweekse dag tussen 10:00 en 17:00
op: 06-14021418
 

Reactie toevoegen

U bent hier