h

SP jongeren pleiten voor eigen centrum in jongerendebat

1 juli 2007

SP jongeren pleiten voor eigen centrum in jongerendebat

Afgelopen vrijdag vond in het gemeentehuis het jaarlijkse jongerendebat plaats met een aantal jongeren dat een aantal maanden heeft meegelopen met de fractie. Aansluitend aan deze maatschappelijke stage, werd dit debat georganiseerd waarin ze hun eigen plan dienden te presenteren en te verdedigen. Net als in een echte raadsvergadering ging het er heftig aan toe en de voor- en tegenargumenten vlogen over en weer.

Farah en Rubinder

De twee SP-jongeren Farah en Rubinder verdedigden een plan om een jongerencentrum te openen, waar jongeren terecht konden voor ontspanning, sport, hulpverlening en studiebegeleiding. Vol vuur verdedigden zij hun plan en beantwoordden allerlei vragen van de verschillende fracties over hun plan. Omdat de twee leerlingen die met de PvdA hadden meegelopen een soortgelijk plan presenteerden, moesten zij hun eigen plan te meer verdedigen. Zoals het dan gaat in de politiek, werden de twee plannen in elkaar geschoven en hiermee hadden de twee meiden al een brug geslagen tussen de SP en de PvdA. Dat was ons in het afgelopen jaar nog niet gelukt!

Uiteindelijk stemde alle aanwezige raadsleden voor het SP-voorstel! Zie onder:

De raad stemt voor het plan van de SP jongeren

Farah en Rubinder worden gefeliciteerd door de SP-fractievoorzitter Martijn:

Felicitaties voor de meiden door fractievoozitter Martijn Stekelenburg

Natuurlijk krijgen ze ook een presentje om ze te bedanken voor hun inzet in de afgelopen maanden. Voor de SP was het een feest om deze jongeren te mogen begeleiden!

Farah en Rubinder ontvangen hun presentje

Uiteindelijk ontvangen ze hun diploma van Joeri Eisenbach, de voorzitter van de jongerenraad:

Diploma!

Namens de gehele fractie danken we Farah en Rubinder voor hun keuze voor de SP. Dit is wel een van de leukste dingen in de politiek. Jongeren die ervoor kiezen om zelf iets te ondernemen en hun idee te verdedigen!

Na afloop in het gemeentehuis

Jongeren Adoptie Plan

U bent hier