h

Eindafrekening WK-feesten Big Daddies

15 augustus 2006

Eindafrekening WK-feesten Big Daddies

Vandaag was in het AD-Un te lezen dat de eindafrekening van de WK-feesten bij Big Daddies €38.000,- bedraagt. Zoals u elders op deze site heeft kunnen lezen, is de SP geen voorstander geweest van deze dure feesten.

In het krantenartikel geeft het college aan dat de opzet van de feesten geslaagd is: er zijn geen rellen voorgevallen in Nieuwegein. Het mag duidelijk zijn dat de SP blij is dat er geen ongeregeldheden zich hebben voorgedaan. Of dit te danken is aan de dure feesten is een tweede. Naar wij hebben begrepen zijn de jongeren die voorheen problemen veroorzaakten, helemaal niet aanwezig geweest op de blokhoeve waar de feesten georganiseerd werden. Hoe dan ook blijft het uiterst dubieus dat de gemeente gemeenschapsgeld heeft gebruikt om feesten te organiseren waar de consumpties het budget van de meeste jongeren te boven gingen.

Wat het college niet vertelt is dat er in de afgelopen jaren flink is bezuinigd op het jongerenwerk en het welzijnswerk van SWN. Voor jongeren is er geen klap te doen in Nieuwegein. Nu het WK voorbij is, keert die situatie meteen terug. Beter zou het zijn om te investeren in onze jongeren, in plaats van ongeregeldheden proberen af te kopen met dure feestelijkheden. Beter kiezen voor stucturele oplossingen in plaats van incidentele noodgrepen.

Ook is het frappant dat wij als gemeenteraadsleden nu in de krant moeten lezen wat de hele zaak heeft gekost. De eindevaluatie moet nog plaatsvinden, zoals het artikel ook aangeeft. Maar het college heeft haar conclusie duidelijk al getrokken. De SP ook..

U bent hier