h

Een oktober zaterdagmiddag op City Plaza

3 oktober 2015

Een oktober zaterdagmiddag op City Plaza

Foto: SP / SP
Zoals gebruikelijk was de SP de eerste zaterdag van de maand weer aanwezig op City Plaza.
Voorbijgangers kregen het nieuwe ZO magazine uitgereikt waarin onder meer artikelen te lezen zijn over de mantelzorgboete, het pensioenstelsel, de SP alternatieven om te komen tot een beter zorgstelsel en het voorstel van de SP om een miljonairsbelasting in te voeren. Er is immers genoeg voor iedereen! De hele meegebrachte voorraad ZO magazines was in een amper twee uurtjes uitgereikt.

De contacten op straat leverden ook weer een aantal gesprekken op. Mensen vinden het verbazingwekkend dat vanuit de PvdA en de Vvd steeds maar weer geroepen wordt dat het beter gaat met de economie. "Bij wie dan, waar dan?", is de terecht vaak gestelde vraag.

Foto: SP / SP Nieuwegein

Ook was een aantal mensen bereid hun ervaringen met het Nieuwegeinse Geynwijs te delen. En die waren nogal uiteenlopend: van gematigd positief  tot uitgesproken negatief. Dat laatste is natuurlijk zorgwekkend omdat Geynwijs in het leven is geroepen om mensen snel, adequaat en vooral professioneel verder op weg te helpen in de wirwar van regelingen, loketten en instanties.

Tot slot bleek deze zaterdag ook weer, dat de aanwezigheid van een politieke partij op straat bij mensen geassocieerd wordt met naderende verkiezingen. Die verkiezingen zijn er nog niet maar kunnen, wat de SP betreft, niet snel genoeg komen.

Reactie toevoegen

U bent hier