h

SP kritisch over de Voorjaarsnota 2015

5 juli 2015

SP kritisch over de Voorjaarsnota 2015

In de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie (2 juli 2015) heeft de SP zich kritisch uitgelaten over de Voorjaarsnota 2015. Fractievoorzitter Annie van den Heuvel: "Wij vinden het als SP belangrijker dan ooit dat de weinige middelen die we hebben ook terecht komen bij de mensen die het het hardst nodig hebben. En dat kan iedereen zijn. Als er door ziekte, ongelukken of werkeloosheid levens overhoop worden gegooid, dan vinden wij dat de overheid er voor deze mensen is en blijft. En dat is een bewuste keuze."

De SP gaf in de raadsvergadering ook aan het ronduit stuitend te vinden dat het onderwerp Sociaal Domein in de Voorjaarsnota klaarblijkelijk niet echt als prioriteit wordt gezien.

Annie van den Heuvel: "Het stond nota bene onder het kopje 'ontwikkelingen en risico's! In dit soort zaken van persoonlijk leed mogen we niet in kille termen van risico's spreken. Het is gewoon belangrijkj dat we er in Nieuwegein voor zorgen dat er geen mensen tussen wal en schip vallen".

Het college werd nog wel gecomplimenteerd met de gang van zaken rond Fort Vreeswijk en Buurthuis Feniks. Beide werden van een bijna onafwendbaar lijkende ondergang gered.

* Lees ook blog van Marian Bijvoet.

Reactie toevoegen

U bent hier