h

Leuk debat met SGP Jongeren over jeugdwerkloosheid

18 april 2015

Leuk debat met SGP Jongeren over jeugdwerkloosheid

Foto: SP

Onlangs was Martijn Stekelenburg aanwezig in Nunspeet voor deelname aan een debat over jeugdwerkloosheid. Dit debat was georganiseerd door de lokale SGP-jongeren. Martijn verving Paul Ulenbelt die helaas verhinderd was. Opponent in het debat was Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP. Het werd een goed debat. De beide politici waren aan elkaar gewaagd!

Beide heren mochten aftrappen met een speech van 15 minuten. Daarna was er een korte pauze en werden stellingen behandeld. Martijn en Elbert konden elkaar op een aantal punten vinden, maar komen duidelijk elk uit een andere hoek. Met name het standpunt van Elbert dat de werkloosheid wordt veroorzaakt voor een groot deel doordat vrouwen meegerekend worden in de beroepsbevolking was een punt van onenigheid.

De SP onderschrijft het principe dat het eigenlijk niet normaal is dat zowel man als vrouw tegenwoordig moeten werken, anders is het niet mogelijk om rond te komen. Het was dan toch wel te merken dat de SP en SGP meer verschillen dan die ene letter in de naam. Evengoed een goed debat. Martijn heeft Paul Ulenbelt bedankt voor deze kans.

Hieronder Martijn en Elbert na het debat. Als goede vrienden uit elkaar.

Foto: Martijn Stekelenburg / Debat jeugdwerkloosheid

Klik op de link hieronder voor de volledige speech van Martijn.

Reactie toevoegen

U bent hier