h

VVD komt met motie 'Het betere plakwerk'...

28 maart 2015

VVD komt met motie 'Het betere plakwerk'...

In de raadsvergadering van donderdag 26 maart 2015 kwam de VVD-fractie met een motie, genaamd 'Het betere plakwerk'. Daarin willen de liberalen af van de huidige verkiezingsborden. Zij willen dat het college de mogelijkheden gaat onderzoeken van een digitale variant. Een andere mogelijkheid die zij opperen is dat de gemeente - of een andere organisatie - de verkiezingsborden beplakt kan plaatsen en beheren in het geval van een beplakte variant met verhuurmogelijkheden. De SP-fractie was het totaal oneens met deze motie.

Waar men zich al niet druk over kan maken... Raadslid Hasan Inekci: "Het plakken van de verkiezingsborden hoort bij ons politieke activisme. Ik vraag me ook af wat de volgende motie gaat worden; niet meer folderen in de wijken of in de winkelcentra? Of gaan we straks onze verkiezingsfolders uitbesteden aan reclamebureaus, zodat onze boodschap met de reclamefolders wordt verspreid. Nee, dat wil de SP absoluut niet!"

Commissie instellen? Als klap op de vuurpijl kwam het CDA met een briljant idee: Misschien moet er een commissie in het leven worden geroepen om deze oh, oh, oh zo moeilijke kwestie op te lossen... In zo'n commissie moeten dan afspraken gemaakt worden over bijvoorbeeld het formaat van de posters...

Emmer plaksel Raadslid Inekci bood tijdens de bijeenkomst van de raad de VVD-fractie een emmer met plaksel aan en bood zelfs aan om mee te gaan plakken met de VVD tijdens de komende verkiezingen, waarschijnlijk in het najaar.

Foto: SP Nieuwegein / SP Nieuwegein

Motie aangenomen 
Maar uiteindelijk werd de motie van de VVD met 16 stemmen voor en 15 stemmen tegen aangenomen. Voor stemden naast de VVD, D66, IedersBelang en het CDA.

Hopenlijk blijkt het alternatief - na een duur onderzoek - te duur en blijven we lekker plakken.

Foto: SP / SP

Reactie toevoegen

U bent hier