h

SP stelt vragen over huurcomplex 'Weverstede'

5 maart 2015

SP stelt vragen over huurcomplex 'Weverstede'

De SP Nieuwegein heeft naar aanleiding van alle commotie rond het huurcomplex op de Weverstede aanvullende vragen gesteld aan het College. De SP besloot hiertoe, na gesprekken met bewoners die op korte termijn de dupe dreigen te worden door een mogelijke huisuitzetting.

De verhuurder lapt al langere tijd stelselmatig de veiligheidseisen aan zijn laars. Het huurcomplex is brandgevaarlijk. De bewoners - vooral jonge gezinnen met kleine kinderen en baby's - werden pas na bijna een jaar door de gemeente geinformeerd over de levensgevaarlijke situatie in hun woning.

Ook in tal van andere plaatsen in Nederland ligt dezelfde verhuurder al langere tijd overhoop met instanties vanwege wanprestaties. De SP vraagt zich daarom af of er niet snel een gezamenlijke aanpak van dit probleem moet komen.

Tot slot zet de partij ook vraagtekens bij de mogelijk dubieuze rol van het makelaarskantoor dat in de directe nabijheid van het complex gevestigd is en bemiddeld heeft bij het verhuren van de gewraakte woningen.

Reacties

En dat is het niet het enige probleem. De verhuurder verhuurt ook aan mensen die er een grote puinhoop van maken en voor veel overlast zorgen. Het gaat de verhuurder alleen maar om zo veel mogelijk geld te verdienen.
Als de andere huis eigenaren klagen over de puinhoop geeft hij niet thuis.
Door deze puinhoop zijn de andere huizen onverkoopbaar geworden. Mijn dochter en schoonzoon wonen in het complex en hebben dagelijks met overlast te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier