h

Passend onderwijs

14 juli 2014

Passend onderwijs

Het kabinet wil dat kinderen met een beperking, stoornis, chronische ziekte of handicap naar het reguliere onderwijs gaan. Op het speciaal onderwijs is straks voor veel minder kinderen plaats. 

 

Tjitske Siderius, SP Tweede Kamerlid maakt zich zorgen over deze plannen. Leraren en ouders hebben zich bij de SP gemeld omdat ze bang zijn dat veel kinderen tussen wal en schip vallen. Het is immers maar de vraag of een kind het redt op een 'gewone' school. Daarbij krijgen leerkrachten te maken met grotere klassen en met kinderen die heel andere vormen van zorg en begeleiding nodig hebben. 

De SP wil graag horen hoe het met u en uw kind gaat. Is er voor uw kind na de zomer een veilige plek op school? En hoe denkt uw over de zorg en begeleiding die uw kind straks gaat krijgen? Tjitske Siderius hoopt dat u uw positieve en negatieve ervaringen wilt delen. Het invullen van de vragenlijst duurt maar een paar minuten, uw antwoorden zullen uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. 

Met uw reactie krijgt de SP een beter beeld van de gevolgen van deze kabinetsplannen. Dat is belangrijk, we willen niet dat leerlingen aan de kant komen te staan omdat de zorg en begeleiding onvoldoende is of helemaal wegvalt. Uiteraard staat het u vrij om de link van de vragenlijst door te sturen naar familie, vrienden of buren. Bij de start van het nieuwe schooljaar zal de SP ook leraren bevragen over de ervaringen met dit nieuwe onderwijssysteem.

Klik voor de vragenlijst.

Zie ook pagina van de gemeente Nieuwegein (klik).

Reactie toevoegen

U bent hier