h

SP scoort ook voor EU-verkiezingen goed in Nieuwegein

27 mei 2014

SP scoort ook voor EU-verkiezingen goed in Nieuwegein

Bij de gehouden verkiezingen voor het Europese Parlement op 22 mei 2014 heeft de SP in Nieuwegein een prima resultaat geboekt. De stijgende lijn die in Nieuwegein al bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart leidde tot een groot electoraal succes, werd op 22 mei voortgezet. 

 

In vergelijking tot de EU verkiezingen in 2009 boekte de SP in Nieuwegein een winst van maar liefst 4.2%, het hoogste winstpercentage van alle partijen. 

Het is duidelijk dat de SP in Nieuwegein inmiddels veel vertrouwen heeft bij de kiezers. Steeds meer mensen zien de SP terecht als de enige echt linkse partij die er nog toe doet. Voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Internationaal, landelijk en lokaal.

Mede dankzij de stemmen in Nieuwegein is de SP de grootste partij op links geworden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat bleek zondagavond 26 mei 2014 uit de definitieve uitslagen van de verkiezingen. De SP ging van 7,1 naar 9,6 procent van de stemmen en behoudt haar twee zetels in het parlement.

Reactie toevoegen

U bent hier