h

SP presenteert akkoord samen met coalitiepartners

15 mei 2014

SP presenteert akkoord samen met coalitiepartners

Op 15 mei 2014 presenteerden de SP en haar nieuwe partners het akkoord 'De toekomst vormen we samen'. In dit akkoord hebben SP, VVD, D66, PvdA en GroenLinks vastgelegd hoe zij de komende vier jaar zullen samenwerken. Met dit akkoord verzilvert SP al haar speerpunten uit de campagne. Volgende week woensdagavond worden de wethouders geinstalleerd. Voor de SP zal lijsttrekker Martijn Stekelenburg in het college plaatsnemen.

Hasan Inekci, de nieuw verkozen fractievoorzitter gaf zijn mening over deze nieuwe samenwerking:

'Geachte aanwezigen, met grote trots heeft de SP haar handtekening gezet onder dit akkoord. Hoewel de uitdaging groot was om met vijf zulke verschillende partijen tot overeenstemming te komen, zijn we er in geslaagd om een mooi akkoord te sluiten. Het is de coalitie geworden die SP het liefst wilde, gezien de uitslag.

Voor de SP betekent het akkoord dat we als onze speerpunten uit de campagne hebben binnengehaald. Een goed sociaal beleid, ruimte voor de lokale ondernemer en het beschermen van het groen. Allemaal punten waar onze leden gisteravond unaniem mee ingestemd hebben. Wat ook een grote wens was van de SP is dat er een nieuwe manier van samenwerken kan ontstaan in de raad en met de stad. We hebben namelijk afgesproken dat we buiten het akkoord dat we sluiten, elkaar vrij laten in de raad. Geen politiek meer waarbij alles van te voren besloten is. Dit moet anders vonden wij, en we zijn er erg trots op dat dit nu gaat lukken. We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze 5 partijen, én de Raad, goed gaan samenwerken.

Onze verkiezingsleus was SP Nieuwegein is er klaar voor: Nu we in het college zitten hebben we iets te bewijzen. We gaan er alles aan doen om deze belofte na te komen'.

Martijn Stekelenburg zal als wethouder een groot aantal portefeuilles op zich nemen:

Sociale Zaken, Werk en Inkomen, schuldhulpverlening, armoedebeleid, Sociale werkvoorziening, Volwasseneneducatie, ICT, Bedrijfsvoering, Deregulering, Cultuur (musea, bibliotheek, cultuurhistorie, De Kom), Communicatie.

Reactie toevoegen

U bent hier