h

Nieuwe wethouders ontmoeten elkaar in Amersfoort

17 mei 2014

Nieuwe wethouders ontmoeten elkaar in Amersfoort

Na de enorme verkiezingsoverwinning in de gemeenteraden zal de SP in bijna vijftig gemeenten mee gaan doen aan het bestuur. Op 17 mei 2014 waren de aankomend wethouders bij elkaar in Amersfoort om van elkaar te leren en afspraken te maken over nadere samenwerking.

Uit het hele land waren SP-ers afgereisd naar Amersfoort, samen met hun fractie- en afdelingsvoorzitters. In gemeenten waar de SP meebestuurt, is de samenwerking tussen deze drie functies erg belangrijk. SP is niet alleen actief in de Raad en in het College, maar ook op straat. Ook wanneer er wethouders in het college zitten, zal SP zich samen met de inwoners in de wijken inzetten voor een socialere stad.

Het was een inspirerende dag waar bijvoorbeeld Sadet Karabulut tekst en uitleg gaf over de zorgtaken die naar de gemeente komen. Samen met Sadet zullen de wethouders een aanvalsplan maken om de zogenaamde zorgtransities met behoud van zoveel mogelijk sociaal gehalte uit te voeren. Deze bijeenkomst zal dus zeker niet op zichzelf staan en een vervolg krijgen.

Reactie toevoegen

U bent hier