h

Eerste voorbereidingen verkiezingen van start

15 september 2013

Eerste voorbereidingen verkiezingen van start


In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 kwam de SP gisteren bijeen voor een informele aftrap. De kandidatenlijst, het verkiezingsprogramma en de campagne waren onderdeel van een discussie deze avond. Uiteraard was er ook ruimte voor gezelligheid. De komende maanden zullen het bestuur en de actieve leden de ideeën uitwerken en zich voorbereiden op de komende verkiezingsstrijd. Het worden bijzondere verkiezingen dit keer.

Er was veel discussie over de plannen en met name waar die van betaald moeten worden. Het Rijk stelt steeds minder budget beschikbaar aan de gemeenten. Daarnaast moeten er door de gemeente veel taken extra worden opgepakt. Deze veranderingsprocessen kosten veel extra geld; hierdoor zal de gemeentebegroting nog veel meer onder druk komen te staan. Veel gemeenten zullen hier failliet door gaan verwacht de SP.

De enige kans is om het visieloze Kabinet naar huis te sturen, vooralsnog echter zullen de Raadsverkiezingen mogelijk eerder komen dan een nieuw Kabinet. U zult de komende maanden ontdekken wat onze antwoorden zijn op de belangrijkste vragen. In elk geval is zeker dat de SP klaar voor de strijd is.

U bent hier