h

Mitros komt over de brug met groot onderhoud op de Sluyterslaan

9 maart 2013

Mitros komt over de brug met groot onderhoud op de Sluyterslaan

Eind februari heeft Mitros aan de bewoners van de Sluyterslaan bekend gemaakt dat er grootschalig onderhoud komt aan de 152 flatwoningen. Eerder vorige jaar voerden de bewoners samen met SP actie voor betere woonomstandigheden. Ook werd er een zwartboek uitgebracht over de slechte staat van het onderhoud. Alle commotie heeft ertoe geleid dat Mitros nu over de brug komt met een 1,3 miljoen kostend onderhoudsplan. Hiermee worden voor de zomer nog belangrijke verbeteringen doorgevoerd voor de bewoners. Dit is een belangrijke overwinning in een lange strijd voor betere leefomstandigheden.

Mitros kondigt diverse onderhoudswerkzaamheden aan in de brief. Alle woningen worden van dubbel glas voorzien, er komt een centraal afzuigsysteem in de woningen en de schimmel wordt aangepakt. Ook worden er tochtstrips geplaatst waar nodig. Alles bij elkaar zal Mitros tot juli bezig zijn om de verbeteringen door te voeren.

De bewonerscommissie zegde eind vorig jaar het gesprek met Mitros op. De communicatie was volledig vastgelopen en de commissie achtte het niet zinvol meer om verder te praten. Deze kwestie werd ook aan de politiek gemeld. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat het gesprek weer voorzichtig op gang kwam. De bewoners krijgen nu hun zin en er worden allereerst aan de binnenkant van de woningen verbeteringen doorgevoerd. Mitros wilde eerst de buitenboel aanpakken. Hier hadden de bewoners echter niet veel aan; zij zitten elk jaar met enorm hoge stookkosten.

Mitros heeft aangegeven vanaf 2015 een renovatie te willen doorvoeren waarbij het sanitair ook vernieuwd wordt. Ook wordt dan mogelijk het dak van de complexen verbeterd, dat geeft een betere isolatiewaarde voor de woningen.

De SP is erg blij met het behaalde resultaat en spreekt haar trots uit over de bewoners. Hiermee wordt aangetoond dat het zin heeft om verzet te organiseren en aan te kaarten wat niet klopt. De bewonerscommissie roept binnenkort de bewoners bijeen om de onderhoudsplannen te bespreken. Misschien kunnen er nog wat puntjes op de 'i' gezet worden.

SP brengt rapport uit over Sluyterslaan naar aanleiding van een enquĂȘte onder bewoners

U bent hier