h

Inspirerende antwoorden op vragenvuur aan Emile Roemer

19 maart 2013

Inspirerende antwoorden op vragenvuur aan Emile Roemer

Emile Roemer in het politiek cafe Nieuwegein

Vanavond was Emile Roemer te gast bij het Politiek Cafe in Nieuwegein. Al twee keer eerder zou hij komen, maar spoeddebatten in Den Haag gooiden roet in het eten. Nu was het dan echt zover en mocht Emile zijn verhaal houden over de problemen van deze tijd. Hij werd aan de tand gevoeld door de organisatoren en ook de zaal mocht meedoen. Het was te merken dat Emile een goed verhaal had over de onderwerpen want er kwam opvallend weinig weerwoord op uit de zaal. In elk geval een mooie inspirerende avond. Emile mag nog eens terugkomen!

Allerlei onderwerpen kwamen langs zoals de woningmarkt, de toekomst van het MKB, het begrotingstekort en natuurlijk de bezuinigingen op de zorg en de taken die de gemeenten er allemaal bij gaat krijgen. Emile haalde veel voorbeelden aan uit de praktijk, bijvoorbeeld ouderen die een scootmobiel krijgen terwijl ze meer gebaat zijn bij een ander vervoermiddel dat nog goedkoper is ook, bijvoorbeeld een elektrisch fiets. Echter die fiets bestaat niet als vervoermiddel in de WMO. Het is een scootmobiel of niets. Zo staan er vele honderden van die mobielen te verroesten ergens in schuren. Omdat die mobielen ook niet tweedehands verstrekt worden, bestaat er een groeiende scootmobielenberg. Over verspilling gesproken!

De reacties achteraf over het optreden van Emile waren goed te noemen. Als altijd vertelden mensen dat de SP toch wel een goed verhaal heeft, als je ze maar eens aan het woord laat. Met name de heldere ideeën van de SP voor vielen goed bij de aanwezigen, die voor een groot deel uit middenstanders bestaat. Het 'Hart voor de Zaak' vind je bij de SP, zelfs de VVD laat deze mensen aan hun lot over. Lees hier de standpunten van de SP voor het Midden en Kleinbedrijf.

Uiteraard wilden de lokale SP-ers ook wel op de foto met Emile. Zo kans laat je niet schieten.

Bezoek de website van het politiek café Nieuwegein

U bent hier