h

En alweer 550 steunbetuigingen voor behoud thuiszorg (update)

23 maart 2013

En alweer 550 steunbetuigingen voor behoud thuiszorg (update)

Op 6 april is een grootse manifestatie op het Malieveld in Den Haag waarbij de ondersteunende partijen een petitie aanbieden aan de politiek. Inmiddels zijn er zo'n 100.000 handtekeningen opgehaald in heel Nederland. Vandaag kwamen er daar weer 550 bij op City Plaza. Nog steeds is de belangstelling overweldigend voor deze actie. Men spreekt er schande van dat de economische crisis nu op de hulpbehoevenden wordt afgewenteld. Kom allemaal op 6 april naar het Malieveld en protesteer mee!

Ondanks het zeer gure weer is de aandacht voor deze goede zaak hartverwarmend. Naast het ophalen van handtekeningen werd het SP programma voor de zorg uitgedeeld. Klik hieronder op de link om alle standpunten van de SP te lezen.

De zorg moet goedkoper, dat is waar. Maar er vallen zeer grote besparingen te halen door de bureaucratie te schrappen en de dure managers weg te sturen. Hier zijn miljarden te halen. De thuiszorg moet weer dicht bij de mensen die het betreft worden georganiseerd. De wijkverpleegkundige kan aangeven wat iemand echt nodig heeft.

Veel mensen vertellen hun verhaal over hoe de bezuinigingen nu al hebben toegeslagen. Nog voor de maatregelen van het Kabinet zijn vastgesteld zien mensen nu al dat het aantal uren zorg bekort wordt, zonder alternatief. 'Uw kinderen of de buren moeten u maar gaan helpen' is het antwoord van het WMO loket. Veel ouderen zijn al erg geschrokken van deze maatregelen en die zijn nog niet half zo erg als wat het Kabinet daarbovenop nog van plan is. Als het aan de PvdA ligt, zal straks driekwart van de hulp gewoon geschrapt worden, de clienten in de kou achterlatend. Het is een historische schande.

Alle handtekeningen worden dus op 6 april aan het Kabinet aangeboden. Kijk op de site van de AbkaKabo hoe u daar bij kunt zijn. Klik hier om de online petitie tegen de zorgafbraak te tekenen!

Lees alle standpunten van de SP over de zorg

U bent hier