h

Bewoners Helmkruid geven niet op tegen bouwplannen

15 februari 2013

Bewoners Helmkruid geven niet op tegen bouwplannen

De afgelopen periode waren de bewoners van het Helmkruid meermalen in het nieuws. Ze voeren actie tegen de voorgenomen bouwplannen op het Helmkruid. Inmiddels zijn er een website, een flyer, een poster en zijn er meer dan drieduizend handtekeningen verzameld tegen de bouw van 100 woningen in Park Oudegein.

Wethouder Adriani van PvdA probeert in de media de bezwaren van de bewoners weg te zetten als 'onjuist'. 'De woningen worden niet in het park gebouwd, de groenstrook tussen de sportvelden en het Helmkruid zou niet tot het park horen'. Dit is voor de bewoners en ook voor de SP irrelevant. Er wordt nog uitgezocht of de uitspraken van Adriani kloppen, maar duidelijk is dat in de ogen van Nieuwegein deze locatie wel degelijk tot het park behoort. Er staan bomen, struiken en ligt gras: park dus.

Komende weken loopt de handtekeningenactie nog door. Hier kunt u online uw handtekening achter laten.

Overigens staan de plannen voor de bouw van de 100 woningen niet op zichzelf. Het college heeft hoogdravende ideeën die het Park Oudegein steeds verder weg dreigen te brengen van haar huidige staat. Kijkt u hier wat deze plannen inhouden.

Verontruste bewoners beginnen actie tegen bebouwing Park Oudegein

U bent hier