h

SP stelt vragen over mogelijke inkomstenderving voor scholen

16 november 2012

SP stelt vragen over mogelijke inkomstenderving voor scholen


Afgelopen week maakte de gemeente bekend dat er een proef komt voor het inzamelen van papier via de Reinigings Dienst Midden Nederland (RMN). Net als in veel andere gemeenten wil men over op de blauwe papierbakken, en veel mensen zijn daar veelal voorstander van. Echter, vaak wordt vergeten dat veel scholen in Nieuwegein dit papier ophalen en hiermee de krappe schoolkas kunnen spekken. Vaak zijn deze bedragen hard nodig voor scholen om rond te komen.

De SP stelt nu schriftelijke vragen over deze zaak en hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de gevolgen van de papierinzameling. Leest u hieronder alle vragen die de SP stelt:

1. Om welke redenen is besloten het ophalen van oud papier door de scholen te beƫindigen en dit in het vervolg door RMN te laten doen? De algemene indruk is toch dat de scholen dit accuraat doen?

2. Is er overleg geweest met de genoemde scholen en wat was hiervan het resultaat?

3. Wanneer is de proef volgens de verantwoordelijke portefeuillehouder geslaagd?
Welke criteria zijn hiervoor opgesteld?

4. Hoeveel bedragen de gemiste inkomsten van het ophalen van oud papier gemiddeld op jaarbasis voor een school wanneer de ophaal door RMN wordt georganiseerd en op welke wijze gaat het college dit compenseren?

5. Uit het persbericht van RMN aan de bewoners in Fokkesteeg blijkt dat de inzamelresulaten verbeterd moeten worden. Voldeden die dan niet? Op welke gronden is deze conclusie getrokken?

U bent hier