h

College geeft nietszeggende antwoorden op vragen over Dasseweide

16 november 2012

College geeft nietszeggende antwoorden op vragen over Dasseweide

Enige tijd geleden stelde de SP vragen over de militaire opleiding op de Dasseweide in de wijk Batau. Naar zeggen van de bewoners ervaren ze ernstige overlast van deze school. Inmiddels is er al veel aandacht geweest van de landelijke pers. De gemeente heeft bij monde van burgemeester Backhuijs laten weten dat er een bemiddelingstraject komt voor de bewoners en het schoolbestuur. De SP hoopt dat hier constructieve afspraken uitkomen. De bewoners zullen meewerken aan deze beweging.

Het college antwoordde, zoals zo vaak, op tamelijk nietszeggende wijze op de vragen van de SP. De gemeente steekt de kop in het zand over de overlastproblematiek. Ook hier blijkt weer dat het betrekken van de bewoners achteraf gebeurt, al zegt de gemeente dat er nog geen besluitvorming was geweest op het moment van de informatieavond voor bewoners, vorig jaar zomer.

Dat mag op zichzelf kloppen, maar als altijd was eigenlijk alles al in kannen en kruiken. De bewoners moesten alleen nog even geïnformeerd worden en dan kon men de vergunningen afgeven. Kennelijk is het kwartje nog niet gevallen bij de gemeente, en snapt men niet dat je veel eerder met de bewoners aan de praat moet, meteen al als de ideeën voor de verbouwing van het pand ingediend worden.

Lees hier de antwoorden van het college en oordeelt u zelf over de beantwoording.

U bent hier