h

Bewonerscommissie Sluyterslaan zegt vertrouwen in Mitros op

22 november 2012

Bewonerscommissie Sluyterslaan zegt vertrouwen in Mitros op


Deze week werd de gemeenteraad ingelicht over het opzeggen van het vertrouwen in Mitros door de bewonerscommissie. Na anderhalf jaar praten is er geen voortgang in de slepende kwestie over het achterstallig onderhoud. De SP beraadt zich binnenkort verder met de bewoners over verdere stappen. Ook zal de SP vragen stellen tijdens de komende raadsvergadering op 28 november.

Eerder dit najaar stuurde Mitros een brief aan de gemeenteraad over de onderhoudsplanning. Mitros beraadt zich op het onderhoud en is van plan einde van dit jaar duidelijkheid te verschaffen over de toestand van de 152 woningen op de Sluyterslaan. De deplorabele staat van de woningen zorgt voor een stortregen aan klachten bij de bewoners over vocht, tocht en kou. Via een motie van SP heeft de gemeenteraad ervoor gezorgd dat er aandacht is voor de problemen vanuit het college. Ook komt er een onderzoek naar de gezondheidsklachten die mogelijk verband houden met de slechte staat van de flats.

Naar verwachting zullen de plannen waar Mitros mee komt onvoldoende zijn om aan de problemen het hoofd te bieden. Met name de binnenkant van de woningen hebben dringend onderhoud nodig, Mitros wil vooral de buitenkant aanpakken en hooguit wat luchtroosters plaatsen.

U bent hier