h

Succesvolle debatavond met Femke Reudler Talsma

3 september 2012

Succesvolle debatavond met Femke Reudler Talsma

Vanavond organiseerde de SP in IJsselstein een debatavond als onderdeel van de verkiezingscampagne. Aanwezig was Femke Reudler Talsma, kandidaat Kamerlid voor SP. Met de zaal werd in gesprek gegaan over de verkiezingen en vele standpunten werden gedeeld. Aan Femke werden veel vragen gesteld.

Zoals tijdens de nationale debatten, werden veel vragen gesteld over de crisis, de bureaucratie, het onderwijs, de zorg en de kans voor links om mee te gaan regeren. Femke wist op bijna alle vragen prima antwoord te geven. Het is te merken dat er veel onduidelijkheid en beeldvorming heersen rondom de plannen van de SP. Dit wordt vooral veroorzaakt door de andere partijen in de campagne en sommige media die de plannen van de SP maar wat graag neerzetten als 'onhaalbaar' of zelfs 'gevaarlijk'. Het blijkt telkens weer dat een goede uitleg wonderen doet. Het moeilijke in deze campagne is dat men snel van de inhoud wegraakt en verward wordt door de vele debatten en media hypes.

Femke werkt voor de fractie van de SP in Europa en daar kan zijn boeiend over vertellen. Wanneer je hoort over de spelletjes, de macht van de lobby, het niet nakomen van afspraken, dan rijzen je de haren te bergen. Met name het feit dat Nederland het enige land is in Europa dat verantwoording aflegt over de besteding van Europese subsidies is opvallend. Een groot deel van die subsidie die al snel honderden miljoenen bedragen, verdwijnen naar bestemmingen die onbekend blijven. SP is er erg voor om hier de regels aan te scherpen.

De SP wordt veelal verweten dat zij tegen Europa is. Het tegendeel is waar. De SP zoekt de samenwerking met internationale partners en probeert Europa democratischer en rechtvaardiger te maken. Er moet een Europa komen voor en van de mensen, en niet langer van de lobbyisten en de grote bedrijven. Dat is nog een lange weg. Een stevige SP in Europa zal daar zeker aan bijdragen. Maar nu eerst landelijke verkiezingen!

U bent hier