h

Succesvol congres over beginselprogramma in Breda

2 juni 2012

Succesvol congres over beginselprogramma in Breda

Vandaag was een delegatie van 6 man sterk aanwezig vanuit Nieuwegein bij het congres 'Eén voor allen'. In aanloop naar de verkiezingen organiseert SP twee congressen. Vandaag was voor het beginselprogramma. Dit congres was al georganiseerd voordat Kabinet Rutte viel. Eind deze maand is het tweede congres over het verkiezingsprogramma. Het was een inspirerende dag!

Voor het komende congres uit werd Emile Roemer vandaag al wel gekozen tot lijsttrekker voor de SP. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld. Dat is niet vreemd wanneer je opponent Emile Roemer zou zijn. De aanwezigen gaven Emile een daverend applaus. Ook werd er een nieuw partijbestuur benoemd, zoals elke twee jaar. Jan Marijnissen is opnieuw partijvoorzitter, met een overweldigende steun.

Emile gaf een bevlogen speech. Als het aan hem en de SP ligt, komt er een koerswijziging in Nederland én Europa. Duidelijk werd ook gemaakt dat SP vóór Europese samenwerking is. Maar dan wel een Europa dat de deelnemende landen zelf laat beslissen over interne aangelegenheden.

Ook sprak Emile over concessies doen bij regeringsdeelname. Het was voor het congres volkomen duidelijk dat er concessies zullen volgen. Maar niet voor iedere prijs! Een coalitie die de inkomensverschillen vergroot, zullen we niet steunen. Onder een SP Kabinet zal de marktwerking in de zorg en het onderwijs een halt worden toegeroepen. Welke punten wel bespreekbaar zijn wordt nog in het midden gelaten, dat is wel zo tactisch. Maar een ding is zeker: SP is klaar voor regeringsdeelname!

U bent hier