h

Ook op Daalderburg komt Mitros haar onderhoudsplicht niet na

8 juni 2012

Ook op Daalderburg komt Mitros haar onderhoudsplicht niet na

Vandaag bezocht de SP een aantal bewoners van de Daalderburg die klagen over achterstallig onderhoud door verhuurder Mitros. Hier lijkt hetzelfde aan de hand te zijn als op de Sluyterslaan, daar heeft Mitros ook het onderhoud verwaarloosd. Enige tijd geleden werd een motie van de SP en enkele andere partijen aangenomen waarin de gemeente wordt aangespoord om Mitros te dwingen het onderhoud eindelijk op te pakken. Uit de verhalen op de Daalderburg blijkt dat ook hier veel aan de hand is.

Al jaren zijn verschillende bewoners bezig om Mitros ertoe te bewegen om bepaalde onderhoudsklachten op te lossen. Behalve wat licht schilderwerk aan de buitenkant van de woningen, worden de klachten over binnenruimtes niet naar tevredenheid opgepakt. Overal is schimmel te zien, tocht, vocht en bewoners hebben hoge stookkosten. Ook op de Sluyterslaan waren dit de meest gehoorde klachten.


Op klachten over houtrot reageert Mitros niet. In elk geval worden de problemen niet opgelost.

Van Mitros hoorden de bewoners onofficieel dat de woningen wellicht gesloopt worden. Er zou een brief komen afgelopen februari, maar die is nooit verstuurd. De bewoners zijn boos en willen weten wat er met hun woningen staat te gebeuren. Daarnaast is het hoog tijd om het achterstallige onderhoud snel aan te pakken.


Net als in de Sluyterslaan zijn er veel schimmelproblemen. Veel bewoners verven iedere paar maanden het plafond in de badkamer. De schimmel komt steeds terug.


Wanneer er boven gedoucht wordt, beginnen de leidingen in de gang beneden te lekken.

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg:'Ik herken veel in wat er op de Sluyterslaan aan de hand is. Deze woningen zijn wel wat minder oud, maar de klachten zijn hetzelfde. Niet alleen voor wat betreft de schimmel en hoge stookkosten, ook de communicatie vanuit Mitros laat te wensen over. Waarschijnlijk heeft Mitros geen geld voor de sloop en nieuwbouw, maar dan moet het onderhoud wel opgepakt worden. Binnenkort spreken we verder met de bewoners. Het is duidelijk dat hier iets aan moet gebeuren'.

Lees het dossier over de Sluyterslaan

U bent hier