h

Buurten met Sadet Karabulut bij de Lek Boulevard

13 juni 2012

Buurten met Sadet Karabulut bij de Lek Boulevard

Dinsdagavond 12 juni was de SP in Nieuwegein Zuid (de Mondes) voor Buurten in de Buurt. Bij deze gelegenheid was SP 2e kamerlid Sadet Karabulut aanwezig. Er werden ZO kranten uitgedeeld en gesprekken gevoerd met wijkbewoners. Veel tevreden bewoners in de wijk, maar toch ook soms klachten over hangjongeren.

Ook zou er sprake zijn van een gevaarlijke verkeerssituatie dwars door deze kinderrijke wijk heen. Een aantal bewoners heeft de handen ineengeslagen en de gemeente, naar eigen zeggen tevergeefs, attent proberen te maken op de onveiligheid. De wens is om meer drempels in de straat te laten neerleggen, die het vaak doorrazende auto verkeer zou dwingen de snelheid te matigen. De ene drempel aan het begin van de straat werkt wat dat betreft niet afdoende, aldus een bewoner. Men vreest dat er eerst een ernstig ongeluk moet gebeuren voordat de gemeente de buurtwens serieus neemt.

Eens temeer is hiermee weer aangetoond, dat het Buurten in de Buurt altijd informatie oplevert waar de politiek iets mee kan, en vaak ook iets mee moet. Dat is de manier om bij de burgers het vertrouwen in de politiek te versterken. De fractie zal de zaak binnenkort aankaarten.

U bent hier