h

IJsselstein bereidt zich voor op komende ontwikkelingen

15 mei 2012

IJsselstein bereidt zich voor op komende ontwikkelingen

Er is werk aan de winkel in IJsselstein. In het kader van de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer en met het oog op de Raadsverkiezingen van 2014, moet besproken worden welke kant het op moet met de SP en welke mensen zich daarvoor willen inzetten. Net als in veel andere lokale afdelingen is er een constante scouting van potentieel talent gaande. Vanavond werd gebruikt om de lokale actiepunten scherp te krijgen. Welke zaken worden opgepakt en welke zaken zijn minder van belang? Hoe dat uitpakt zult u de komende maanden merken aan de SP in IJsselstein.

De afdeling in IJsselstein was ooit een dochter van de Nieuwegeinse afdeling. Bij de SP worden beginnende afdelingen begeleid tot zelfstandige afdelingen in de hoop dat de afdeling verder opbloeit en ook een raadsfractie krijgt. Bij de laatste verkiezingen in de gemeente, haalde de SP haar eerste zetel in IJsselstein. Een prestatie van formaat, het komt niet veel voor dat afdelingen zo kort bestaan en meteen in de gemeenteraad komen. Maar dan is er ook werk aan de winkel! Fractievoorzitter van Nieuwegein Martijn Stekelenburg was op de avond aanwezig om de collega's in IJsselstein van tips te voorzien.

Bij de SP is al lang geleden geleerd dat het politieke werk zich op straat dient af te spelen. Veel van de ingeslapen andere partijen snappen dit niet en babbelen vrolijk door in de gemeenteraad over koetjes en kalfjes. In elk geval komt wat echt onder de mensen leeft niet aan de orde. Dat moet anders! In de aanloop naar de verkiezingen zult u de SP nog vaker op straat aantreffen, in Nieuwegein én in IJsselstein. Dat is een belofte. Vanavond werden de eerste plannen gesmeed...

U bent hier