h

Bewoners met rolstoel in Acaciastraat durven de oversteek niet aan

19 mei 2012

Bewoners met rolstoel in Acaciastraat durven de oversteek niet aan

Een bewoner aan de Acaciastraat riep de hulp van de gemeente in omdat de stoeptegels rondom een van de bomen in die straat wel erg omhoog kwamen. Bewoners met een rolstoel of rollator zien zich genoodzaakt om bij de oversteek naar de andere kant van de straat, het trottoir te vermijden. Dat kan niet de bedoeling zijn. Juist oudere mensen hebben vaak minder overzicht in het verkeer en voelen zich onveilig wanneer ze over de rijbaan moeten gaan om langs de boom te komen. De SP zal de wethouder vragen om hieraan iets te doen.

Als reactie op de klacht van de bewoner, stuurde de gemeente een brief. In de brief wordt aangegeven dat de straat veilig genoeg is om een stukje over de rijbaan te kunnen rijden. Men is wezen kijken om een inschatting te maken van de situatie. De bewuste bewoner neemt hier geen genoegen mee.

Vaak wanneer het over dit soort zaken gaat, is er weinig inlevingsvermogen bij de gemeente voor de beleving van het verkeer door rolstoelgebruikers. Wanneer je minder valide bent, heb je ook minder overzicht en kan dat stukje over de rijbaan redelijk bedreigend zijn.

Op de foto's is te zien dat de stoeptegels zo omhoog komen, dat de rolstoelgebruiker niet langs de boom kan, zonder door de rozenstruiken van de aangrenzende tuin te rijden. De andere kant om de boom langs, betekent een stuk over de rijbaan gaan. Voor de meeste mensen geen probleem, maar voor rolstoelers echt ongewenst.

De SP zal wethouder Reusch vragen deze toestand aan te pakken. In de brief van de gemeente wordt aangegeven dat met de komst van een nieuw 'Bomenbeleidsplan' deze problemen opnieuw bekeken worden. Misschien is er een mogelijkheid om dit specifieke probleem eerder op te lossen. Voor de bewoners in de Acaciastraat zou dit goed nieuws zijn.

U bent hier