h

College toont passieve en afwachtende houding tegenover plannen Sluyterslaan

15 januari 2012

College toont passieve en afwachtende houding tegenover plannen Sluyterslaan

Deze week gaf het college van B&W antwoord op de schriftelijke vragen van de SP naar aanleiding van de sloopplannen van Mitros voor de Sluyterslaan. Door de antwoorden is helder geworden dat het college zich passief opstelt en geen rol voor zichzelf ziet weggelegd. Ook wordt opnieuw ontkend dat er met Mitros concreet gesproken is over de plannen. Dit in tegenstelling tot wat Mitros beweerde op de informatieavonden.

In de antwoorden geeft het college aan weinig voor de bewoners te kunnen doen. De dreiging van verpaupering van de buurt, een tegemoetkoming in de stookkosten of een pleidooi voor beter onderhoud, zijn zaken waarmee het college zich niet wenst te bemoeien. Op de vraag of het college uitgebreid met Mitros heeft gesproken, wordt enigszins ontwijkend geantwoord. Mitros beweerde op de informatieavonden voor de bewoners dat ze al geruime tijd met de wethouder en de ambtenarij in gesprek zijn. Het college ontkent dit eigenlijk. Dit is een vreemde situatie. SP zal zich ervoor inspannen om deze tegenstelling boven tafel te krijgen. Binnenkort vindt een gesprek plaats met de directie van Mitros.

Het valt de SP tegen dat het college zo ontwijkend is in haar antwoorden. Hierdoor blijkt dat de bewoners vanuit de kant van de gemeente voorlopig weinig steun te verwachten hebben. In de komende periode treedt SP opnieuw in gesprek met de bewoners om verdere stappen tegen Mitros te bepalen. Zoals de plannen voorliggen, kunnen ze niet worden uitgevoerd wat SP betreft. In elk geval moet duidelijk worden welke kansen er zijn voor renovatie en welke kosten daarmee gemoeid zijn.

Lees de antwoorden van het college op de vragen van SP

SP luidt de noodklok over voorgenomen sloop Sluyterslaan

U bent hier