h

SP wil paal en perk aan vrachtverkeer tijdens spits op Noordstedeweg

26 september 2011

SP wil paal en perk aan vrachtverkeer tijdens spits op Noordstedeweg

De SP wil het vrachtverkeer beperken dat via de Noordstedeweg de winkels gaat aanleveren wanneer het eerste deel van het nieuwe stadscentrum klaar is. Op dit moment wordt er hard gebouwd aan het project op de plek waar het oude stadhuis stond. Omdat Nieuwegein een nieuwe doorgaande fietsroute wil realiseren via de Noordstedeweg, is het van belang om dit zo veilig mogelijk aan te leggen.

De fietsers die vanuit IJsselstein, via Nieuwegein, naar Houten rijden moeten vrij baan hebben. De vrachtwagens die de winkels gaan beleveren, kunnen voor onveilige situaties zorgen wanneer ze de Noordstedeweg op- en afdraaien. Het tweerichtingenfietspad dat zal worden aangelegd, moet tijdens de spitsuren ontzien worden van dit dreigende gevaar. Met een wijzigingsvoorstel op het plan voor de aanleg van deze fietsroute zal SP proberen de vrachtauto's tijdens de spits te weren.

SP-Raadslid Hans Verdouw licht toe:"SP is groot voorstander van een veilige fietsroute. Het is heel goed dat deze er nu komt. Als we het vrachtverkeer buiten de spits toegang geven, kunnen we de veiligheid van de fietser het best garanderen". Aan de andere partijen in de gemeenteraad is gevraagd om het voorstel mede in te dienen. "We gaan ervan uit dat alle partijen het belang inzien van een verbod".

U bent hier