h

SP eist actie van gemeente voor verkeersveiligheid Dunantlaan

1 september 2011

SP eist actie van gemeente voor verkeersveiligheid Dunantlaan

In de uitzending van Hart van Nederland van 26 augustus komt de verkeersveiligheid op de Henri Dunantlaan in Nieuwegein Zuid aan de orde. Uit de informatie die in het onderwerp “Jarenlange strijd tegen verkeersoverlast“ naar voren komt blijkt dat er zich op de Henri Dunantlaan de afgelopen jaren 9 ongevallen hebben voorgedaan die de nodige schade aan onder meer auto’s van bewoners hebben veroorzaakt. Het instellen van een 30 km zone heeft nauwelijks verbetering gebracht, het blijft volgens sommige bewoners een racebaan.

Tot op heden zijn er geen verdere maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren ondanks toezeggingen die in het verleden gedaan zijn aan de bewoners zoals een busvriendelijke drempel. SP trekt aan de bel bij de gemeente en eist actie. Om druk uit te oefenen op deze situatie stelt SP onderstaande vragen aan het college van B&W:

1. Welke toezeggingen zijn er in het verleden aan de bewoners van de Henri Dunantlaan gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren? Welke acties heeft het college aan deze toezeggingen verbonden? Graag een chronologisch overzicht van acties.

2. Zijn er, en zo ja hoe vaak, op het traject Henri Dunantlaan snelheidscontroles gehouden op de 30 KM zone? Wat was hiervan het resultaat?

3. Wethouder H. Reusch zegt in de uitzending dat er op dit moment geen geld is om de verkeersveiligheid op de Henri Dunantlaan te verbeteren. Als er een keuze moet worden gemaakt tussen verkeersveiligheid enerzijds- en de kosten van de aanleg van een busvriendelijke drempel of een andere maatregel die de verkeersoverlast vermindert anderzijds, legt de SP prioriteit bij de verkeersveiligheid voor de bewoners van de Henri Dunantlaan. Is het college dit eens met de SP?

4. Hoe verklaart het college dat er na zoveel jaren verontruste signalen vanuit de bewoners, er kennelijk geen effectieve maatregelen genomen zijn gezien het voortduren van de problemen? Welke acties gaat het college ondernemen om deze situatie nu echt op te lossen?

5. Is er sinds de bovengenoemde uitzending contact geweest met de betreffende bewoner en wat is hiervan de uitkomst?

Bekijk de uitzending van Hart van Nederland

U bent hier