h

Nieuwegein pakt de handschoen op tegen afbraak WSW

24 september 2011

Nieuwegein pakt de handschoen op tegen afbraak WSW

Vandaag was de SP op de markt aanwezig om mensen te vragen een handtekening op een werkhandschoen te zetten tegen de voorgenomen regeringsplannen om draconisch te hakken in de budgetten voor de sociale werkplaatsen. Om samen te knokken met de mensen in de fabrieken, bedrijven en sociale werkplaatsen die hun baan dreigen te verliezen, is de SP gestart met een ketting van solidariteit. Dat is een ketting van werkhandschoenen, dwars door het land. De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen.

Dat dit de Nieuwegeiners de bezuinigingen als onrechtvaardig en oneerlijk zien, blijkt uit het feit dat er binnen nauwelijks anderhalf uur tijd honderden handschoenen werden voorzien van een handtekening. Een aantal van hen maakte tevens gebruik om hun mening te geven over de parlementaire poppenkast van de afgelopen week.

Gelukkig bleken de negatieve gevoelens over het gedoe in de Tweede Kamer niet van invloed te zijn op de bereidheid ons massale WSW protest te ondersteunen. De mensen zijn van links tot rechts en van jong tot oud ervan overtuigd dat de op stapel staande keiharde ingrepen in de WSW absoluut niet kunnen. En men is zich er nu wel degelijk meer dan ooit van bewust dat al dat asociale afbraakbeleid geheel uit de rechtse kokers van CDA, VVD en de PVV komt.

Lees meer over de WSW en de bezuinigingen op www.armoedewerktniet.nl

Armoede werkt niet

U bent hier