h

Goede discussie met Emile Roemer in Houten

12 september 2011

Goede discussie met Emile Roemer in Houten


Emile Roemer in gesprek met Houtenaren

Vanavond was SP voorman Emile Roemer in Houten om in gesprek te gaan met belangstellenden. SP Kamerleden vinden het belangrijk om zich onder de mensen te begeven en voor Emile Roemer wordt er geen uitzondering gemaakt. Ook was er aandacht voor de opkomst van de SP in Houten en er werd met mensen uit de Houtense gemeenschap gesproken over het effect van de bezuinigingen op cultuur.

De kaalslag op cultuur
De avond werd geleid door voormalig Kamerlid Hans van Leeuwen. Hij sprak met de lokale afdeling van de SP en ging daarna in gesprek met actieve mensen van toneel- en fanfareverenigingen. Het werd al snel duidelijk dat het verenigingsleven in Houten een zware tijd tegemoet gaat en maar afgewacht moet worden welke verenigingen dit gaan volhouden. Het halveren van subsidies roept meer problemen op dat de gemeente wil toegegeven. Voor veel organisaties is dit een doodsklap die niet te boven gekomen kan worden. Hans van Leeuwen riep de aanwezigen op om in actie te komen tegen deze onterechte bezuinigingen.

Voedselbank
Speciale aandacht was er voor de voedselbank in Houten. Een van de initiatiefnemers werd geïnterviewd en vertelde over hoe moeilijk het is om een mooi initiatief draaiende te houden in deze moeilijke tijden. Aanleverende bedrijven draaien steeds meer de kraan dicht waardoor de voorraden opdrogen. Daarnaast eist de gemeente €5000,- huur van de voedselbank, en dat terwijl de stichting geheel van giften afhankelijk is. Er staat geen verdere inkomsten tegenover. Dit geeft heel goed aan hoe moeilijk het kennelijk is in Nederland om een daad van solidariteit te volbrengen.

Vragen uit de zaal
Na de pauze was Emile Roemer aan de beurt. Hij beantwoorde tientallen vragen uit de zaal en ging langs onderwerpen als de financiële crisis, Griekenland, de bio-industrie, welzijn en volkshuisvesting. Hij riep alle aanwezigen op om in actie te komen tegen de afbraak van de solidariteit. Die oproep werd gehoord. De komende maanden trekt SP als nooit tevoren ten strijde tegen de afbraak van welzijn, cultuur, zorg en solidariteit. U kunt op ons rekenen en wij nodigen u uit om volop mee te doen.

U bent hier