h

Serieus einddebat Jongeren Adoptie Project

20 juni 2011

Serieus einddebat Jongeren Adoptie Project


Zojuist kwam het debat van het Jongeren Adoptie Plan ten einde. Vier jongerenfracties verdedigden met verve hun voorstellen in de afsluitende raadsvergadering van dit leuke project. Ook de twee SP jongeren brachten eigen voorstellen in. Namens de fracties van SP, PvdA, Groen Links en CDA voerden de jeugd het politieke woord.

De bedoeling van de raadsvergadering is dat de jongeren hun eigen bedachte voorstellen voordragen en ervoor zorgen dat de andere fracties vóórstemmen. Net als in een gewone raadsvergadering gaat dat niet vanzelf! In geval van het SP voorstel om een website op te zetten om jongeren voor de gevaren van softdrugs te behoeden, maakte de raad het wel heel bont. Hoewel wethouder Lubbinge zich meteen achter het voorstel schaarde, gingen bij het stemmen alleen de handen van de SP omhoog. De raad negeerde het college volledig.


Een gevarieerd aantal voorstellen kwam aan bod:

Het wat duidelijk te zien dat jongeren een eigen mening hebben en die goed kunnen verwoorden. Alle jongeren vonden het een goede ervaring, de vraag blijft hoe je jongeren meer bij de politiek kunt betrekken. De nieuwe burgemeester Backhuijs deed erg zijn best om de jongeren goed met elkaar te laten debatteren. Dat lukte gaandeweg steeds beter. Het is jammer dat zoveel partijen in Nieuwegein ervoor kozen om niet meer aan het project mee te doen. In elk geval is SP volgend jaar weer van de partij!

JAP gaat weer van start!

U bent hier