h

Slap excuus voor weigering steun aan WSW

25 november 2010

Slap excuus voor weigering steun aan WSW

De SP diende een voorstel in tijdens de laatste raadsvergadering om de medewerkers van de Pauwbedriijven te ondersteunen. De monsterlijke bezuinigingen die kabinet Rutte in petto heeft, hebben een desastreuze uitwerking op de sociale werkplaatsen. Mogelijk zullen 30.000 tot 60.000 arbeidsplaatsen verdwijnen en zullen de medewerkers achter de geraniums komen te zitten. Het voorstel van SP was om de regering te verzoeken de bezuinigingen ergens anders te zoeken en deze kwetsbare groep te ontzien.

De meeste partijen in de raad vonden het een 'landelijk' onderwerp. Al waren ze het eens met de inhoud van het voorstel, ze stemden tegen. De raad was kennelijk vergeten dat ze dit argument twee jaar geleden minder belangrijk vonden. Een motie met soortgelijke strekking werd toen wel aangenomen.

Martijn Stekelenburg uit zijn verontwaardiging:"Het verbijstert me iedere keer weer hoe gemakkelijk men over de belangen van de WSW heen stapt en met een slap excuus een goed voorstel afwijst. Daarnaast durven ze dan nog aan te geven ook dat ze het eigenlijk met het voorstel eens zijn. Hoe kun je politici zo nog serieus nemen?"

De SP strijdt door tegen de asociale plannen. Bezoek hier de actiesite en teken de petitie om de WSW te behouden!

Lees hieronder het betoog van de SP voor de motie:

Voorzitter, het nieuwe kabinet heeft forse bezuinigingen aangekondigd op de WSW en zoals u wellicht begrepen heeft is de SP een actie begonnen om de vreselijke gevolgen hiervan in beeld te brengen. De grote dreiging van deze maatregelen is dat de WSW-ers thuis komen te zitten en in de bijstand eindigen. Dit in tegenstelling tot de verwachting van het Kabinet dat de WSW-ers aan gewone banen geholpen kunnen worden.

Werk vinden is momenteel al lastig genoeg voor normale werknemers. Mensen met een arbeidshandicap zullen het nog veel moeilijker krijgen, want werkgevers zitten in deze tijden niet te wachten op sollicitanten die speciale aandacht vragen en nodig hebben. De monsterbezuiniging mag wat ons betreft geenszins op de WSW-ers worden afgewenteld. Los van dat ze part nog deel hebben aan de oorzaak van de crisis, is er geen alternatief voor ze. Ze komen achter de geraniums te zitten en dat kunnen we niet beschaafd noemen.

De motie vraagt om onze ongerustheid over de bezuinigingen over te brengen aan het kabinet en de NVG.

U bent hier