h

Eerste voorbereidingen Statenverkiezingen 2011

17 oktober 2010

Eerste voorbereidingen Statenverkiezingen 2011

Maart 2011 klinkt ver weg, maar de SP is al druk bezig met de voorbereidingen voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2011. Belangrijke verkiezingen, ook omdat daarmee indirect de samenstelling van de Eerste Kamer wordt bepaald.

Tijdens de ledenvergadering van 14 oktober heeft de SP Nieuwegein het conceptverkiezingsprogramma en de lijst met kandidaten besproken. In een levendige discussie werden een aantal punten van kritisch commentaar voorzien en waar nodig aangepast. Peter van Grinsven, beoogd lijsttrekker voor de provincie Utrecht, was aanwezig om tekst en uitleg te geven. Op de regioconferenties in november zullen het verkiezingsprogramma's en de kandidatenlijsten voor alle provincies worden vastgesteld. Op de lijst staan ook enkele Nieuwegeinse SP-ers.

Deze verkiezingen worden bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De Statenleden kiezen namelijk hun vertegenwoordigers in de Eerste Kamer, dit proces wordt een getrapte verkiezing genoemd. Omdat het nieuwe rechtse kabinet mede afhankelijk is van de steun voor haar plannen in de Eerste Kamer, is het belangrijk dat bij de Statenverkiezingen een zo links mogelijke uitslag wordt behaald. Hiermee zal straks in de Eerste Kamer voldoende tegengewicht gegeven kunnen worden aan de rechtse plannen die Nederland asocialer maken.

U bent hier