h

Asbestrapport van Nationale Ombudsman kritisch op gemeente Nieuwegein

21 oktober 2010

Asbestrapport van Nationale Ombudsman kritisch op gemeente Nieuwegein

Een aantal oppositiepartijen in Nieuwegein waaronder SP hebben een extra raadsvergadering gevraagd om een rapport van de Nationale Ombudsman te bespreken. In dit rapport geeft de Ombudsman aan dat de gemeente 'niet adequaat en tijdig' heeft gehandeld inzake de asbestverwijdering op de Zwanenburgstraat. Het rapport levert stevige kritiek op het gemeentebeleid en met name de wijze waarop de gemeente is omgegaan met de betrokken bewoners. Lees verder voor de brief die de oppositie aan de gemeenteraad stuurde.

Een citaat uit de brief aan de gemeenteraad:

"Op 30 maart 2010 heeft de Nationale Ombudsman besloten een onderzoek in te stellen naar aanleiding van een klacht ingediend door de heer de Mol, mede namens andere bewoners van de Zwanenburgstraat, over het optreden van de gemeente Nieuwegein en de Arbeidsinspectie met betrekking tot hun ‘optreden’ betreffende renovatiewerkzaamheden waarbij asbest is betrokken. Op 15 oktober jl. heeft de Nationale Ombudsman het onderzoeksrapport gepresenteerd. In dit rapport is te lezen dat de klacht tegen de gemeente Nieuwegein gegrond is: de gemeente is niet adequaat opgetreden en heeft signalen en klachten van inwoners onvoldoende serieus genomen".

SP is van mening dat de wethouder ter verantwoording geroepen dient te worden om tekst en uitleg te geven over deze toestand. Volgende week woensdag zal de gemeente vergaderen over het rapport van de Ombudsman. Lees hier de brief waarin om de extra raadsvergadering werd verzocht.

U bent hier