h

Ninegeintour vol op stoom

21 mei 2010

Ninegeintour vol op stoom

Vandaag ging de SP op pad om haar Tweede Kamerkandidaat Nine Kooiman voor te stellen aan de Nieuwegeiners met de Ninegeintour. De naderende Tweede Kamerverkiezingen zijn aanleiding voor deze tour. SP stelt een sociaal Nederland voor, en wel voor minder geld.

Goedgezind ging de rit eerst met de welbekende SP bus langs bij de markt in Vreeswijk. De mensen op de markt waren erg enthousiast over de komst van Nine: “Zo krijgt je stem ook een gezicht” zei een voorbijganger. Ook de winkeliers in het dorp maakte een praatje met haar. Vervolgens ging de bus naar City Plaza. Hier werden folders en sponsjes weer rijkelijk uitgedeeld en waren de mensen ook erg enthousiast.

Voordat de rit verder ging naar het verzorgingshuis in Zuilenstein, voegde een cameraploeg van Editie NL (RTL 4) zich bij het gezelschap. Zij hebben een reportage gemaakt over de tour welke maandag 24 mei om 18:15 op RTL4 wordt uitgezonden. Bij het verzorgingshuis ging Nine in gesprek met de bewoners. Tijdens de gesprekjes werd er muziek gemaakt door ‘troubadour’ Rooie Arie. Alle bewoners zongen vrolijk mee met liedjes van weleer.

Om 20:00 werd de tour worden afgesloten in café de Zwaan aan de Herenstraat. Het was een geslaagde dag met veel ervaringen. Met deze tour begint de campagne van de SP. Aanstaande zaterdag vindt u ons op City Plaza om in gesprek te gaan met Nieuwegein en om te horen waarom SP de beste oplossingen aandraagt in haar programma.

Lees het verkiezingsprogramma: Een beter Nederland voor minder geld

U bent hier