h

PvdA kiest definitief voor rechts bolwerk

13 april 2010

PvdA kiest definitief voor rechts bolwerk

Vandaag werd bekend dat de partijen VVD, PvdA, CDA en D66 een principeakkoord hebben over een nieuw college. In de komende weken komt er een echt collegeplan en zal bekend worden met welk beleid de partijen komen. De meerderheid van drie rechtse partijen, met PvdA als vijfde wiel aan de wagen belooft niet veel goeds.

Het verbaasd SP opnieuw dat de PvdA kennelijk geen moeite heeft gedaan om SP of Groen Links bij de onderhandelingen te betrekken. Een samenwerking met meer links evenwicht had gekund wanneer zowel SP als Groen Links waren betrokken. Je krijgt dan 5 wethouders, maar als je die voor 0.8 FTE aanstelt, heb je gelijke kosten. De balans tussen links en rechts had dan meer eer gedaan aan de verkiezingsuitslag waarbij links en rechts ongeveer gelijk verdeeld uit de bus kwamen.

Het is te hopen dat de weinig linkse standpunten uit hun verkiezingsprogramma van PvdA terugkomen in het collegeakkoord. Anders zal SP toch nodig zijn de komende jaren om meer sociale voorstellen door de raad te krijgen. Of zal PvdA weer naar de pijpen van het college dansen? We gaan het allemaal meemaken.

U bent hier