h

Stevig debat in Oud-Jutphaas!

18 februari 2010

Stevig debat in Oud-Jutphaas!

Vanavond stonden de partijen terecht voor het wijknetwerk in Oud-Jutphaas in het Kluster. De bewoners wilden wel eens weten waarom de heren en dames politici zo slecht luisteren en waarom de inspraak zo beroerd is. De toon zat snel in het debat en dat mag, volksvertegenwoordigers dienen zichzelf ten alle tijden te verantwoorden!

Er kwamen een aantal onderwerpen aan de orde en het debat was natuurlijk vooral toegespitst op Jutphaas, een van de oude dorpskernen van Nieuwegein. Aan de orde kwamen de sport, het groenonderhoud, verkeersproblemen en de positie van Jutphaas ten opzichte van Vreeswijk. En met stip op een was het onderwerp 'communicatie en inspraak'. De bewoners hadden geen goed woord over voor het college van B&W en de communicatiemethode die zij toepast. "In beste geval mag je achteraf meepraten, als het al te laat is". "Vaak krijg je ook geen antwoord". Dit probleem klinkt de SP bekend in de oren en mede daarom heeft SP in 2006 een voorstel ingediend waardoor burgers € 20,- per dag krijgen voor elke dag dat de gemeente te laat antwoord geeft.

Voor de SP deed Stef van der Steen mee aan het debat en hij kreeg de kans onze SPeerpunten te verdedigen. Bij dat verhaal hoort ook de steun die in de afgelopen jaren gemist is van de zijde van de PvdA. SP doet een dringend beroep op deze partij om bij de komende collegeonderhandelingen naar links te blijven kijken!

Het debat werd afgesloten met een minuut zendtijd voor alle partijen om nog een maal voor het voetlicht te brengen waarom mensen op een bepaalde partij zouden moeten stemmen. Na een vlammend betoog van Stef werd de avond beeindigd met een stemming. SP kwam als derde partij uit de bus!

Lees het verkiezingsprogramma van SP

U bent hier