h

Debat Vreeswijk: SP pleit voor een leefbaar en gezellig Vreeswijk

10 februari 2010

Debat Vreeswijk: SP pleit voor een leefbaar en gezellig Vreeswijk


Foto: Lodewijk Borsboom

“De buurtsuper moet weer terug in Vreeswijk, het is absurd dat we de ouderen in Vreeswijk nu in de kou laten door hen helemaal naar Hoog Zandveld te laten gaan. Zij worden nu afhankelijk van anderen en missen het dagelijks sociale contact”. Aldus Nine Kooiman, nummer 2. op de lijst voor de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens het debat maakte de SP duidelijk dat de politiek een duidelijke rol heeft om de buurtsuper weer terug naar Vreeswijk te krijgen. Dat kan door niet enkel in te zetten op maar een paar winkelcentra en het grote stadscentrum in Nieuwegein. In alle wijken moet levendigheid en bedrijvigheid gestimuleerd worden. Daarmee bevorder je een goede samenhang en sociale contacten. Daarnaast pleit de SP voor meer voorzieningen voor de jeugd. Meer speelplekken, meer jongerenwerkers en een bruisend buurthuis voor jong en oud.

Tijdens het debat maakte de SP ook duidelijk dat naast de woningen die gebouwd gaan worden, het groen ook groen moet blijven. Nine Kooiman: “Laten we niet vergeten dat de SP de eerste partij is geweest die in opstand is gekomen tegen het bouwen in de Bossewaard en de andere partijen heeft moeten wakker schudden. Met behulp van alle andere fracties hebben we ervoor kunnen zorgen dat hier nu niet gebouwd gaat worden”.

Het verkiezingsprogramma van de SP

U bent hier