h

Aftrap campagne SP Nieuwegein: te weinig voorzieningen voor jong en oud!

6 februari 2010

Aftrap campagne SP Nieuwegein: te weinig voorzieningen voor jong en oud!

Vandaag vond de aftrap plaats van de campagne voor de raadsverkiezingen op 3 maart aanstaande. Deze aftrap werd vormgegeven door een speech van lijsttrekker Martijn Stekelenburg en de onthulling van een wegwijzer. Lees verder voor het fotoverslag!

SP Wegwijzer

In de afgelopen jaren heeft de SP zich ingezet voor betere voorzieningen voor jong en oud in Nieuwegein. De zittende partijen hebben daar niet veel aan gedaan en hebben de zaak op zijn beloop gelaten. Het is nu hoog tijd voor verandering! Vandaag werd dat argument kracht bij gezet door met een wegwijzer aan te geven hoever weg deze voorzieningen eigenlijk zijn. Lees verderop het gehele betoog van Martijn Stekelenburg bij de onthulling.

Natuurlijk werden er ook campagnekranten uitgedeeld en tomatenSoeP. Met voorbijgangers werd ook in discussie gegaan en er werden ballonnen uitgedeeld!

De komende tijd is SP te vinden bij een aantal debatten, wij hopen u daar te ontmoeten!

Lees hier de speech van Martijn voor de onthulling:

Geachte aanwezigen!

Vandaag bent u getuige van de start van de SP campagne voor de raadsverkiezingen die op 3 maart plaatsvinden. Wat de SP betreft is het hoog tijd voor verkiezingen! De PvdA, CDA en VVD die nu aan de macht zijn, hebben Nieuwegein niet verder gebracht. In tegenstelling tot hun beloften groeide de kloof tussen burger en politiek en kwam de nadruk nog meer te liggen op grote betonnen projecten, in plaats van op mensen en de behoeften van mensen. Als het aan ons ligt gaat dat de komende tijd veranderen!

De gemeente is verantwoordelijk voor de meest belangrijke voorzieningen voor iedereen. Zij moet ervoor zorgen dat een goed leven in onze stad mogelijk is, en wel voor iedereen. Ook voor de mensen met een smalle beurs. Al jaren wordt er gepraat over een poppodium en een jongerencentrum voor onze jeugd, die doelloos op straat hangt. Ook vond men het altijd al een goed idee om iets te doen voor de mobiliteit van ouderen. Moeten we niet eens gratis openbaar vervoer regelen voor 65 plussers in onze stad? Inderdaad. Wat ons betreft wordt de daad bij het woord gevoegd en gaan we het doen!

SP gelooft in wijken met goede voorzieningen. In je eigen wijk winkelen en de kinderen naar school brengen is de normaalste zaak van de wereld. Niet alles in het nieuwe stadshart stoppen, maar dicht bij mensen in hun eigen buurt.
Vandaag maken we dat extra duidelijk door aan te geven wat er ontbreekt in de stad. Of het nu gaat om een poppodium, om uitgaansgelegenheden of om gratis OV voor ouderen, andere steden laten zien dat dit mogelijk is. Dus waarom niet in Nieuwegein?

Wat ik straks ga onthullen hierachter, geeft aan hoe we ervoor staan in Nieuwegein. Het geeft een richting aan maar laat vooral zien wat er nu nog mist in onze stad. Vanaf dit moment starten wij onze campagne en u zult dat merken in de stad. We gaan ons uiterste best doen om u ervan te overtuigen dat wij uw stem waard zijn op 3 maart.

Lees het verkiezingsprogramma en de SPeerpunten van SP voor Nieuwegein

U bent hier