h

Schriftelijke vragen over belabberde toestand bij Pauw Bedrijven

15 april 2009

Schriftelijke vragen over belabberde toestand bij Pauw Bedrijven

De SP stelde vandaag schriftelijke vragen over het enorm teruggelopen werkaanbod bij de Pauwbedrijven die voor de gemeente de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) uitvoeren. Een en ander naar aanleiding van recente berichten over de werkomstandigheden en de uitzending van '1 Vandaag' van deze middag. Het college wordt om opheldering gevraagd en er wordt gevraagd om met oplossingen te komen.

Uit de uitzending van '1 Vandaag' blijkt dat de werkvoorziening door de economische crisis onvoldoende opdrachten binnen krijgt. Bedrijven kiezen ervoor om het werk wat zij voorheen uitbesteedden aan de sociale werkvoorziening, nu zelf te doen. Het blijkt moeilijk om opdrachten van bedrijven binnen te halen. Hierdoor hebben de mensen in de sociale werkvoorziening al drie weken nauwelijks meer iets om handen. Het werk ligt stil en zijn ze genoodzaakt om de tijd te doden met een spelletje. Ook gedetacheerde medewerkers van Pauw Bedrijven raken geregeld hun baan buiten de instelling kwijt.

SP stelt vandaag de volgende vragen:

• Wat is uw reactie op de uitzending van ‘1 Vandaag’ waarin wordt aangegeven dat het werkaanbod in de sociale werkvoorziening sterk terugloopt?

• Wat gaat u ondernemen om het werkaanbod voor deze mensen te vergroten?

• Hoe gaat u de Pauw Bedrijven helpen om meer opdrachten van bedrijven binnen te krijgen?

• Welke taak ziet u voor de gemeente Nieuwegein weggelegd om de sociale werkvoorziening aan werk te helpen?

• Wat gaat u doen om gedetacheerde medewerkers van de sociale werkvoorziening hun werk te laten behouden?

• Worden de Pauw Bedrijven en de toestand van de medewerkers aldaar betrokken in de noodplannen voor de lokale economie zoals het college die aan het voorbereiden is?

• Wat voor invloed heeft deze stagnatie aan werk op de huidige wachtlijst?

• Wat gaat u doen om de doorstroom van de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening te behouden?

www.wswplein.nl

U bent hier