h

Thuiszorgproblemen nu ook in IJsselstein: massaontslagen en falende zorg

19 januari 2009

Thuiszorgproblemen nu ook in IJsselstein: massaontslagen en falende zorg

Nadat aanvankelijk de gemeente IJsselstein had toegezegd de tariefsverhoging voor de thuiszorghulp door Vitras te accepteren, blijkt nu dat de IJsselsteinse medewerkers massaal zijn ontslagen en veel mensen zonder hulp zitten. In de periode midden december tot midden januari heeft de SP IJsselstein diverse thuishulpklanten bezocht. Hun huis vervuilt omdat de oude hulpen niet of minder komen en de nieuwe hulp komt nog niet door opstartproblemen.

Teken de petitie voor een betere thuiszorg!

In oktober kregen deze mensen te horen: "Uw vertrouwde hulp van Vitras komt niet meer". In november volgde een brief: "Vitras blijft". Vanaf half december kwam de Vitras hulp toch minder vaak. Er zou niet genoeg personeel zijn. En vanaf januari komt zou er een nieuwe thuishulp van een andere organisatie die blijft weg door 'opstartproblemen'.

Op papier is de WMO thuishulp goed geregeld in IJsselstein. De wethouder is overstag gegaan en betaalt een eerlijke prijs. Toch vertaalt zich dit nog niet in goede zorg voor de mensen die het hard nodig hebben. Het kan beter met de thuiszorg.

Steun de petitie voor een betere thuiszorg voor medewerkers en cliƫnten!

Help mijn huis is vies! (website SP IJsselstein)

U bent hier