h

PvdA steunt buurtenplan van SP

8 oktober 2008

PvdA steunt buurtenplan van SP

Gisteren in een extra commissievergadering waarin de structuurnota op de agenda stond, zegde de PvdA haar steun toe aan het buurtenplan dat de SP recentelijk aanbood aan het college van B&W. De SP-fractie is erg blij met deze handreiking en noemt het een 'historische stap'. Het buurtenplan van SP geeft een visie op de toekomst van Nieuwegein en stelt de leefbaarheid en het welzijn in wijken en buurten boven betonnen projecten.

De buurt, de schaal vande toekomst

Fractievoorzitter Stekelenburg toont zich verheugd na de uitspraak van de PvdA. "Het heeft lang moeten duren maar de PvdA lijkt te gaan snappen dat sociale structuren boven betonnen bouwprojecten gaan. We hebben er vertrouwen in dat de PvdA voor een structuurnota zal kiezen die de gemeente een meer sociale richting doet inslaan".

Aanvankelijk leek er wat onduidelijkheid te zijn over het ingediende plan van de SP. "De PvdA beweerde dat ons plan overgeschreven is uit het partijprogramma van de PvdA. Hoewel dat niet waar is; SP doet al jaren eigen onderzoek, zijn we verbaasd dat de PvdA zoiets beweert. Dat deze zaken in hun programma staan, hebben we aan hun beleid tot nog toe niet kunnen aflezen. Wij stellen voor om niet in dit soort discussies terecht te komen en een gezamenlijk voorstel in te dienen. Ik heb er vertrouwen in dat PvdA dit maal haar woord houdt".

Na de vergadering van gisteravond zal wethouder Breuer van het CDA een analyse maken van de gemaakte opmerkingen door alle fracties. Als het goed is moeten deze meningen vertaald gaan worden in de structuurnota. Vervolgens wordt het stuk aan de samenleving voorgelegd. "Dat is nog wel een punt van kritiek," aldus Stekelenburg. "De gemeente doet wat altijd gebeurt: Er worden gedetailleerde plannen bedacht en de burger mag achteraf meepraten. Dat is niet de juiste manier. Wij pleiten voor ruime consultatie van de samenleving en pas daarna gaan we plannen maken. Het blijkt nog erg lastig om aan het college over te brengen".

Lees het volledige buurtenplan van de SP (klik met rechtermuisknop en kies voor 'opslaan als')

U bent hier